Kuva: AOP

Poliisi aloittaa yt-neuvottelut -selvitettävänä yhden viraston malli

27.09.2021 13:43 - Jussi Häkkilä

Poliisi aloittaa yt-neuvottelut, koska tänään julkistetussa valtion talousarvioesityksessä poliisille myönnetty määräraha laskee, ja tulevienkin vuosien rahoituskehys on laskeva.

Poliisi aloittaa yt-neuvottelut, koska tänään julkistetussa valtion talousarvioesityksessä poliisille myönnetty määräraha laskee, ja tulevienkin vuosien rahoituskehys on laskeva. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan ensi vuonna poliisin henkilöstömäärä laskee 200-250:llä. Hänen mukaansa myös poliisikoulutuksen aloituspaikkoja mitä todennäköisimmin vähennetään. 
Tarkastelussa ovat esimerkiksi määräaikaiset virkasuhteet ja poistumien kautta vapautuvat virat sekä kaikki muut mahdolliset säästökohteet. Lomautukset ja irtisanomiset ovat viimesijaisia keinoja. 
Säästöjä yritetään hakea mm. ajoneuvo-, varuste- ja polttoainehankinnoista. Lisäksi arvioidaan nykyinen toimipisteverkosto ja toimitilat sekä poliisilla olevat muut kuin lakisääteiset tehtävät. Tulojen osalta selvitetään myös lupavalvonnan maksullisuus. 
Pitkän tähtäimen toimenpiteenä käynnistetään mm. esiselvitys yhden viraston mallista. Tähän on jo menty esimerkiksi naapurimaissa Ruotsissa ja Virossa.

Lue myös: Stora Enson yt-neuvottelut Kemissä päättyivät -550 irtisanotaan

Kilpailut

Uusimmat