Kuva: Fotolia

Stora Enson yt-neuvottelut Kemissä päättyivät -550 irtisanotaan

17.06.2021 09:36 - Jussi Häkkilä

Stora Enso on saanut päätökseen yt-neuvottelut sellun ja paperin tuotannon lopettamisesta Kemin Veitsiluodossa. Neuvottelujen seurauksena 550 henkilöä irtisanotaan.

Stora Enso on saanut päätökseen yt-neuvottelut sellun ja paperin tuotannon lopettamisesta Kemin Veitsiluodossa. Tuotannon on määrä loppua vuoden kolmannella neljänneksellä. Neuvottelujen seurauksena 550 henkilöä irtisanotaan. Noin 28 prosenttia irtisanomisista on mahdollista toteuttaa eläkejärjestelyillä.
Stora Enso ilmoitti huhtikuussa suunnittelevansa sellun ja paperin tuotannon lopettamista Kvarnsvedenissä Ruotsissa ja Veitsiluodossa paperimarkkinan heikkenemisen vuoksi. Veitsiluodon yt-neuvottelujen seurauksena kolme paperikonetta, kemiallisen sellun ja hiokkeen tuotanto sekä arkittamo suljetaan pysyvästi. Veitsiluodon saha jatkaa toimintaansa Wood Products -divisioonassa ja se työllistää noin 50 henkilöä. Kvarnsvedenissä yt-neuvottelut ovat vielä kesken. Pääosa työsuhteista päättyy ensi tammikuun loppuun mennessä.

Stora Enso tutkii parhaillaan, millaista toimintaa Veitsiluodossa voisi tulevaisuudessa olla. Eri vaihtoehtoja ja niiden kannattavuutta tulee selvittämään ulkopuolinen asiantuntija, ja prosessin koordinointiin osallistuvat työ- ja elinkeinoministeriö, Kemin kaupunki ja muita kumppaneita.

Lue myös: Stora Enso aikoo sulkea Veitsiluodon tehtaan

Kilpailut

Uusimmat