Oulun poliisi huolissaan nuorten käyttäytymisestä mopokokoontumisissa -viikonloppuna uhiteltiin poliisia vastaan

31.08.2021 10:40 - Jussi Häkkilä

Oulun poliisilaitokselta valvonta- ja hälytysyksikön johtaja ylikomisario Jyrki Kivirintaa haastattelee Jussi Häkkilä.

Oulun poliisi on huolissaan nuorten käyttäytymisestä mopokokoontumisten yhteydessä.
Viime viikonloppuna Kempeleessä sekä Oulun Ruskossa ja Kaakkurissa järjestetyt kokoontumiset keräsivät satoja osallistujia. Poliisi joutui puuttumaan joidenkin nuorten liikennesääntöjen vastaiseen ajoneuvon kuljettamiseen sekä yleiseen käyttäytymiseen. Tapahtumissa havaittiin keulimista, kiihdyttelyä, lukuisia vaaratilanteita ja pieniä kolareita. Viime viikonloppuna erityisesti esille nousi kuitenkin välinpitämättömyys poliisin käskyjä ja kehotuksia kohtaan poliisin puuttuessa laittomaan toimintaan.

Poliisin mukaan nuoret uhittelivat suurella porukalla poliisia vastaan. Poliisiautoa kivitettiin ja yhdestä poliisiautosta irrotettiin rekisterikilpi. Kesän aikana vastaavissa kokoontumisissa on tapahtunut vakaviin loukkaantumisiin johtaneita liikenneonnettomuuksia.
Poliisi vetoaakin nuorten vanhempiin, että nämä olisivat aidosti kiinnostuneita lapsensa mopoilusta. Jarrujen ja valojen toiminta ja renkaiden kunto olisi hyvä tarkistaa. Lapselta tulisi myös kysyä mopon mahdollisesta virityksestä.

Nuorille itselleen poliisi haluaa kertoa, että kyse ei ole poliisin taholta kiusanteosta eikä harrastuksen tahallisesta haittaamisesta, vaan yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen ja onnettomuuksien tutkinta kuuluvat poliisin tehtäviin. Poliisin tehtävä on myös ennalta estää rikoksia ja häiriöitä, joten Oulun poliisi tulee myös jatkossa näkymään kyseisissä tapahtumissa. 

Lue myös: Ylivieskassa jatkettiin mopoturvallisuuden edistämistä yhteistyöllä

Kilpailut

Uusimmat