Limingan Värminkoskentiellä sattui eilen illalla kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus.
Poliisin viime viikonlopun mopovalvonnassa tarkastettiin Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla yhteensä 121 ajoneuvoa, joista 16 sai ajokieltoa ja 37 katsastusmääräyksen teknisten tai rakenteellisten puutteiden vuoksi
Nuori mopoilija törmäsi eilen iltapäivällä Raahessa Nikolantiellä kovalla vauhdilla pyöräteiden risteyksessä kahteen pyöräilijään.
Oulun poliisilaitokselta valvonta- ja hälytysyksikön johtaja ylikomisario Jyrki Kivirintaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Ylivieskan kaupunki, Oulun poliisilaitos ja Liikenneturva toteuttivat kesän aikana kampanjan, jossa etsittiin ja löydettiin sellainen moponuoren vanhempi, joka on esimerkillisellä tavalla kantanut vastuunsa mopoturvallisuuden parantamiseksi ja mopoilusta aiheutuvien häiriöiden vähentämiseksi.
Lapin poliisi on huolestunut häiriöitä aiheuttavien mopokokoontumisten rantautumisesta Rovaniemelle.
Ylivieskan kaupunki, Liikenneturva ja poliisi palkitsevat kesä-heinäkuun aikana mopoilun turvallisuudessa esimerkillisesti vastuunsa kantavia huoltajia.
Oulun poliisi valvoi viikonloppuna tehostetusti mopoilua alueilla, joista on tullut runsaasti ilmoituksia häiritsevästä moporallista.
Oulun poliisilaitoksen liikenneryhmä teki mopoliikenteen valvontaa kahden päivän ajan Jokilaaksojen alueella 7. - 8.9.2020. Mopoja valvottiin Ylivieskassa, Kalajoella, Sievissä, Alavieskassa, Haapavedellä ja Nivalassa.
Oulun poliisin mukaan nuorisoa on kokoontumassa tulevana viikonloppuna mopomiitiksi kutsuttuun tapahtumaan Oulussa.
Poliisi on selvittänyt Nivalassa toissapäivänä tapahtuneen onnettomuuden, jossa kaahailu aiheutti nuoren naisen jalkaan sairaalahoitoa vaatineen vamman.
Nivalassa on tullut poliisille heinäkuun aikana lähes kaksikymmentä hälytystä, joissa keskustassa asuvat ihmiset valittavat mopojen/moottoripyörien ajamisesta. Ajoneuvojen on yleensä mainittu olevan kilvettömiä ja kovaäänisiä.
Oulun poliisin lauantaina suorittamassa mopovalvonnassa kirjoitettiin 21:lle kuljettajalle sakko tai rikesakko kuntopuutteista tai mopon virittämisestä.
Meri-Lapin alueella tiisain ja torstain välillä suoritetuissa mopojen teemavalvontaiskuissa kirjoitettiin sakot kaikkiaan 21 kuljettajalle, valvontailmoituksia annettiin 12 kappaletta ja neljästä moposta otettiin rekisterikilvet pois. Samassa yhteydessä kuljettajia puhallutettiin ja yhden epäillään ajaneen mopoa huumeiden vaikutuksen alaisena. Poliisi kirjasi myös useita ajoneuvorikkomuksia.
Vuonna 2004 syntynyt poika kuoli perjantaina Tervolassa Itäpuolentiellä törmättyään matkailuauton keulaan.
Hopsasaa nyt ollaan Kopsasaa! Rasvamonttu seikkailee tällä kertaa Kopsan Mopo-poikien tarakalla Raahessa. Kaikkien päristelijöiden paikalle ilmestymistä ei kuulemma voi aina taata, mutta nyt runsas miesvahvuus olisi riittänyt vaikka yhtiökokoukseen.