Kuva: Maanmittauslaitos

Kiinteistökauppojen määrä kasvoi 15 prosenttia

19.08.2021 08:20 - Jussi Häkkilä

Tämän vuoden tammi-heinäkuussa Suomessa tehtiin 43 700 kiinteistökauppaa, 15 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona.

Tämän vuoden tammi-heinäkuussa Suomessa tehtiin 43 700 kiinteistökauppaa, 15 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona. Rahaa niihin käytettiin 6,3 miljardia euroa, 34 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.
Tänä vuonna on tehty noin 10 000 omakotitalokauppaa, 27 prosenttia viimevuotista enemmän. Mökkikauppoja taas on tehty noin kuusi prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.
Tammi-heinäkuussa Suomessa tehtiin 403 yli kahden hehtaarin peltokauppaa, noin viisi prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla. Eniten kauppoja tehtiin Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla.
Metsätilakauppoja, joissa kaupan kohde oli yli kaksi hehtaaria, solmittiin tämän vuoden seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana yhdeksän prosenttia enemmän kuin vastaavalla jaksolla viime vuonna, yhteensä 2755. Eniten metsäkauppoja solmittiin Pohjois-Pohjanmaalla.

Lue myös: Kiinteistökauppojen määrä kasvoi

Kilpailut

Uusimmat