Hallitus on osana lisätalousarviota julkistanut Metsähallitusta koskevan metsäomaisuuden siirron, jossa yli 30 000 hehtaaria arvokasta luontoa siirretään suojelun piiriin.
Metsäliikkeen aktivistit ovat palanneet yhdessä Ruotsin metsäkapinan Skogsupproretin kanssa Kolarin Aalistunturin hakkuutyömaalle ja pysäyttäneet hakkuut jo kolmantena maanantaina peräkkäin.
Metsäliikkeen mielenosoittajat ovat viime yönä palanneet keskeyttämään Metsähallituksen hakkuut Aalistunturin eteläpuolella Kolarissa.
Pohjois-Suomessa puun kysyntä on vahvistunut loppuvuotta kohden.
Elokapina on tänään aloittanut mielenilmauksen Kemin Sahasaarentiellä Metsä Groupin tehtaan rakennustyömaan pääportin edustalla.
Rahoitus- ja tarkastuspäällikkö Jussi Pirkosta Suomen metsäkeskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Suomen metsäkeskuksen valmiuspäällikkö Yrjö Niskasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Metsä Groupin Kemin tehtailla oli eilen iltapäivällä palonalku sähkötilassa.
Ari Kettukankaan jututettavana Lumimetsän nuorisoseuran puheenjohtaja Marjo Törmikoski.
Metsähallituksen Luontopalvelut aloitti nykyiset raivaukset viime syksynä ja töitä on jatkettu yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kanssa tällä viikolla.
Maastoa paloi eilen illalla Oulussa Loukkojärventiellä ja Hailuodossa Kottaintien läheisyydessä.
Noin kymmenen hehtaaria metsää ja maastoa paloi eilen Kemijärvellä Ala-Katiskojärven pohjoispuolella.
Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaan rakennustyömaalla tapahtui lauantaina aamupäivällä kuolemaan johtanut tapaturma soodakattilan asennustyömaalla.
Pohjois-Suomen puumarkkinat ovat MTK:n mukaan piristyneet viime viikkoina erityisesti Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa, sen sijaan Kainuussa ollaan vielä edellisvuosia jäljessä puukauppamäärissä.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt rahoituksen Oulun ja Itä-Suomen yliopistojen sekä Kajaanin yliopistokeskuksen BIOKAINUU-hankkeelle, jossa tavoitteena on tukea biotuotetehtaan investoinnin toteutumista ja metsäbiotalouden muuta teollista toimintaa tutkimus- ja kehitystoimenpiteillä sekä vahvistamalla alan osaamista.
Erikoissuunnittelija Mikko Rautiaista Metsähallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.