Rahoitus- ja tarkastuspäällikkö Jussi Pirkosta Suomen metsäkeskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Suomen metsäkeskuksen valmiuspäällikkö Yrjö Niskasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Metsä Groupin Kemin tehtailla oli eilen iltapäivällä palonalku sähkötilassa.
Ari Kettukankaan jututettavana Lumimetsän nuorisoseuran puheenjohtaja Marjo Törmikoski.
Metsähallituksen Luontopalvelut aloitti nykyiset raivaukset viime syksynä ja töitä on jatkettu yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kanssa tällä viikolla.
Maastoa paloi eilen illalla Oulussa Loukkojärventiellä ja Hailuodossa Kottaintien läheisyydessä.
Noin kymmenen hehtaaria metsää ja maastoa paloi eilen Kemijärvellä Ala-Katiskojärven pohjoispuolella.
Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaan rakennustyömaalla tapahtui lauantaina aamupäivällä kuolemaan johtanut tapaturma soodakattilan asennustyömaalla.
Pohjois-Suomen puumarkkinat ovat MTK:n mukaan piristyneet viime viikkoina erityisesti Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa, sen sijaan Kainuussa ollaan vielä edellisvuosia jäljessä puukauppamäärissä.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt rahoituksen Oulun ja Itä-Suomen yliopistojen sekä Kajaanin yliopistokeskuksen BIOKAINUU-hankkeelle, jossa tavoitteena on tukea biotuotetehtaan investoinnin toteutumista ja metsäbiotalouden muuta teollista toimintaa tutkimus- ja kehitystoimenpiteillä sekä vahvistamalla alan osaamista.
Erikoissuunnittelija Mikko Rautiaista Metsähallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Tavoitteena on parantaa tiedon tasoa suojelualueiden ulkopuolisten lettojen esiintymien määrästä ja nykytilasta, sekä lisätä avoimesti saatavissa olevaa luontokohdetietoa. Tieto lettojen esiintymisestä, tilasta sekä hoito- ja ennallistamistarpeesta maakunnan alueella on puutteellista.
Kemiin rakennettavan Metsä Fibren biotuotetehtaan seuraavat suuret erikoiskuljetusta vaativat komponentit siirretään toukokuun ja heinäkuun aikana Ajoksen satamasta työmaalle
Liminkalainen Havulatva Oy on saanut ISO 14064-2:2019- standardin mukaisen hiilisertifikaatin ensimmäisten joukossa Suomessa.
Metsä Fibren biotuotetehtaan harjannostajaisia vietettiin eilen Kemissä.
MTK:n mukaan puumarkkinoilla on ollut alkuvuonna rauhallista.