Kuva: Ari Kettukangas

Oulun seudun uimarannoilla ei sinilevää -Oulun Lämsänjärven ja Muhoksen Karho-ojan uimarannat eivät toistaiseksi käytössä

09.07.2021 09:35 - Jussi Häkkilä

Oulun seudun ympäristötoimi on ottanut tällä viikolla uimavesinäytteet kaikilta Oulun seudun yhdeksältä EU-uimarannalta.

Oulun seudun ympäristötoimi on ottanut tällä viikolla uimavesinäytteet kaikilta Oulun seudun yhdeksältä EU-uimarannalta. Lisäksi Muhoksen Montan uimarannalta otettiin näyte, sillä vedenlaatu haluttiin tarkistaa. Kaikkien tutkittujen uimarantojen vedenlaatu täytti uimavedelle asetetut laatuvaatimukset. EU-uimarannoilla ei havaittu sinilevää näytteenottohetkellä.
Oulun Lämsänjärven uimaranta ja Muhoksen Karho-ojan uimaranta eivät ole toistaiseksi käytössä, koska vedenpinta on liian korkealla eikä rannoilla ole turvallista uida mm. veden alla olevien kivien ja kantojen vuoksi.

Valtakunnallisessa seurannassa sinilevää havaittiin tällä viikolla erittäin runsaasti Iin Pirttiperällä. Vähän sinilevää havaittiin Posion Yli-Kitkalla ja Kuusamon Oivanginjärvessä.

Lue myös: Sinilevät runsastuneet koillisella Perämerellä

Kilpailut

Uusimmat