Kuva: Mari Korpua

Oulun uuden pääpoliisiaseman ja vankilan suunnittelu Ruskonselän tontille jatkuu

17.05.2021 14:16 - Jussi Häkkilä

Senaatti-kiinteistöt jatkaa yhdessä Poliisihallituksen ja Rikosseuraamuslaitoksen sekä suunnittelijoiden kanssa uuden Oulun pääpoliisiaseman ja vankilan suunnittelua tarkennettua kustannusarviota ja vuokrasopimuksia varten Ruskonselän tontille.

Senaatti-kiinteistöt jatkaa yhdessä Poliisihallituksen ja Rikosseuraamuslaitoksen sekä suunnittelijoiden kanssa uuden Oulun pääpoliisiaseman ja vankilan suunnittelua tarkennettua kustannusarviota ja vuokrasopimuksia varten Ruskonselän tontille. Yleissuunnitteluvaiheen on tarkoitus valmistua vuoden loppuun mennessä. Vankilan osalta rahoituspäätös on olemassa ja rakentaminen käynnistetään heti, kun asemakaava on vahva. Tavoitteena on, että vankila valmistuu vuoden 2025 lopulla. Mikäli poliisitalohankkeen rahoitus varmistuu, pääpoliisiasema voisi valmistua vuoden 2024 lopulla. Vuokrasopimuksille tarvitaan vielä valtioneuvoston raha-asianvaliokunnan puolto.

Ratkaisussa poliisille ja vankilalle rakennettaisiin omat tilat, joiden väliin sijoittuisivat sisäyhteydellä yhteiset tilat. Yhteisiä tiloja olisivat mm. istuntosali, kokoustilat ja ruokala sekä tavaraliikenteen edellyttämä terminaali ja siihen liittyvät varastot. Hankkeen kokonaislaajuus olisi noin 26 500 neliömetriä ja valmistuessaan Ruskonselän uusissa tiloissa työskentelisi noin 300 työntekijää. Poliisin lupapalvelut säilyisivät jatkossakin Oulun keskustassa.

Lue myös: Oulun uusi poliisitalo ja vankila Ruskonselkään

Kilpailut

Uusimmat