Oulun uusi poliisitalo ja vankila Ruskonselkään

23.06.2020 13:44 - Jussi Häkkilä

Poliisihallitus, Rikosseuraamuslaitos ja Senaatti-kiinteistöt jatkavat Oulun uuden poliisitalon ja vankilan suunnittelua Ruskonselkään.

Poliisihallitus, Rikosseuraamuslaitos ja Senaatti-kiinteistöt jatkavat Oulun uuden poliisitalon ja vankilan suunnittelua ja ovat sopineet hankesuunnitelman päivitystyöstä Ruskonselän tontille, joka sijaitsee noin seitsemän kilometriä Oulun keskustasta. Tontin omistaa Oulun kaupunki, ja alueen kaavallinen valmius on hyvä verrattuna Hiukkavaaraan, jonne tiloja aiemmin suunniteltiin. Lisäksi alueella on vähemmän rajoitteita suunnittelulle tai myöhemmille laajennusvarauksille ja kunnallistekniikan valmius on parempi. Tämä mahdollistaa rakentamisen aloittamisen nopeallakin aikataululla. Poliisin toiminnot ovat Oulussa hajautettuina useaan eri toimipisteeseen, ja tarve saada asianmukaiset tilat on suuri.

Poliisin ja vankilan yhteinen tilaratkaisu on aikaisempia suunnitelmia edullisempi, ja suunnittelussa painottuvat lisäksi tilojen turvallisuus ja terveellisyys sekä erityisesti yhteisen tilaratkaisun tuomat synergiaedut.
Ratkaisussa poliisille ja vankilalle rakennetaan omat tilat, joiden väliin sijoittuvat sisäyhteydellä yhteiset tilat. Yhteisiä tiloja ovat mm. kokoustilat, ruokalat ja istuntosali sekä tavaraliikenteen edellyttämä terminaali ja siihen liittyvät varastot. Poliisin lupapalvelut säilyisivät edelleen Oulun keskustassa.

Hankesuunnitelman päivitys valmistuu syyskuussa, minkä jälkeen sovitaan etenemisestä seuraavaan suunnitteluvaiheeseen.

Lue myös: Ouluun ja Vaalaan uudet vankilat

Kilpailut

Uusimmat