Ri­kos­seu­raa­mus­lai­tos esit­tää uut­ta tut­kin­ta­van­ki­laa Ro­va­nie­mel­le, avo­van­ki­laa Tur­kuun ja van­ki­sai­raa­laa Van­taal­le.
Vaalan uuden vankilan peruskivi muurattiin tänään.
SRV ja Senaatti-kiinteistöt ovat allekirjoittaneet sopimuksen Oulun pääpoliisiaseman ja Oulun vankilan rakennushankkeesta.
Ammattiopisto Lappian Louen opetusmaatilan uuden lampolan rakentaminen on käynnistynyt.
Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Juha Kerästä haastattelee Jussi Häkkilä.
Senaatti-kiinteistöt jatkaa yhdessä Poliisihallituksen ja Rikosseuraamuslaitoksen sekä suunnittelijoiden kanssa uuden Oulun pääpoliisiaseman ja vankilan suunnittelua tarkennettua kustannusarviota ja vuokrasopimuksia varten Ruskonselän tontille.
Poliisihallitus, Rikosseuraamuslaitos ja Senaatti-kiinteistöt jatkavat Oulun uuden poliisitalon ja vankilan suunnittelua Ruskonselkään.
Opetushallitus on myöntänyt lähes 450 000 euroa valtakunnalliseen Vankilakoulutuksen toimintamallin kehittäminen ja käyttöönotto ammatillisissa tutkinnoissa -hankkeeseen.
Ari Kettukankaan jututettavana rikosseuraamuslaitoksen keskuhallintoyksikön koiravastaava Aki Saarinen ja Turun vankilan koiraohjaaja Vesa Laakso.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappialle musiikkituotannon ammattitutkinnon ja vankilakoulutuksen järjestämisluvan.
Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ja Valviran toteuttaman valtakunnallisen vankiterveydenhuollon toiminnan valvonnan mukaan vankiterveydenhuollossa hoidon järjestämisessä on onnistuttu hyvin.
Oikeusministeriö ohjeisti eilen Rikosseuraamuslaitosta, että Vaalan uusi vankila tulee ensisijaisesti sijoittaa kunnan keskustan läheisyydessä olevalle tontille.
Tänä vuonna Vuoden virkakoira -arvonimen saivat rajakoira Loki Vaalimaalta, sotakoira Ego Kainuun Prikaatista, vankilakoira Iiro Oulun vankilasta, poliisikoira Jekku Hämeen poliisilaitokselta ja tullikoira Manu Helsinki-Vantaan lentokentän Lentotullista.
Tänä vuonna Vuoden virkakoira -arvonimen vastaanottavat rajakoira Loki Vaalimaalta, sotakoira Ego Kainuun Prikaatista, vankilakoira Iiro Oulun vankilasta, poliisikoira Jekku Hämeen poliisilaitokselta ja tullikoira Manu Helsinki-Vantaan lentokentän Lentotullista.
Vaalan kunta järjestää tänään Urheilutalolla koko kansan Linnanjuhlat Pelson vankilan uusinvestoinnin kunniaksi.
Hallitus sopi eilen kehysriihessään, että nykyiset vankilat Oulussa ja Vaalassa korvataan uudisrakennuksilla. Vaalan Pelson vankilan johtaja Pertti Reimania haastattelee Jussi Häkkilä.