Kuva: Jussi Häkkilä

Oulussa 40 uutta tartuntaa, kolme joukkoaltistumista kouluissa -uusia koronasuosituksia voimaan

26.11.2020 09:00 - Jussi Häkkilä

Koko Pohjois-Pohjanmaa on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen.

Koko Pohjois-Pohjanmaa on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Tartuntojen määrä on lisääntynyt. Alueella otetaan tästä päivästä alkaen käyttöön uusia suosituksia.
Tartuntamäärien kasvu keskittyy edelleen Ouluun, mutta koko aluetta koskevilla suosituksilla halutaan ennaltaehkäistä tartuntojen leviämistä.
Niiden mukaan suositellaan mm. etätöiden tekemistä, maskien käyttöä julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa, sekä työpaikoilla sisätiloissa, joissa maskin käyttö on mahdollista. Lisäksi suositellaan, ettei yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia järjestetä. Uudet suositukset ovat voimassa ensi kuun 18. päivään saakka. 

Oulussa koronaepidemia on kiihtymisvaiheessa ja tartuntojen määrä voimakkaassa kasvussa. Eilen iltapäivään mennessä Oulussa todettiin 40 uutta koronatartuntaa. Määrä on suurin päivittäinen tartuntamäärä Oulussa tähän asti koko epidemian aikana. Tartunnoista noin kolmannes liittyy laajaan tartuntaryppääseen työpaikalla.  
Eilen Oulussa tuli ilmi kolme uutta joukkoaltistumista kouluissa; Oulun steinerkoulussa, Madetojan musiikkilukiossa ja Pohjankartanon koulussa. Koronan takia Oulun yliopistollisessa sairaalassa on tällä hetkellä alle viisi henkilöä.

Koronatilanteen paheneminen Oulun seudulla tuo muutoksia joukkoliikenteeseen. Käteinen poistuu käytöstä busseissa ensi maanantaina. Sen jälkeen maksamiseen voi käyttää Waltti-matkakorttia tai mobiililippua. Asiakkaiden pyydetään käyttämään bussissa aina maskia ja vievänsä maskin sen jälkeen roskakoriin linja-auton ulkopuolelle. Käytettyä maskia ei saa jättää linja-auton penkille tai lattialle.

Lue myös: Sairaanhoitopiireille 200 miljoonaa koronasta aiheutuneiden kustannusten ja alijäämän kompensoimiseksi

Uusimmat