Taustalla on Maailman terveysjärjestö WHO:n suositus, jonka mukaan 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien tulisi noudattaa aikuisten maskisuositusten periaatteita.
Tiistaina kokoontunut Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta totesi, että kansalaiset, yhteisöt ja kunnat hyväksyvät laajasti tiukentuneet koronasuositukset ja -määräykset viruksen leviämisen pysäyttämiseksi.
Infektioylilääkäri Teija Puhtoa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä haastattelee Jussi Häkkilä.
Koko Pohjois-Pohjanmaa on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen.
Poikkeusolojen johtoryhmän päätöksen mukaisesti Kemin kirjaston, museoiden, musiikkiopiston ja Kivalo-opiston toiminnoissa jatketaan rajoituksia ensi kuun toiseen päivään saakka.
Pohjois-Pohjanmaalla koronatartuntojen lukumäärä on toistaiseksi pystynyt hallinnassa.
Oulun kaupunki suosittelee, että kaikki kaupungin henkilöstöryhmät, joiden työ on mahdollista tehdä etätyönä, tekisivät etätyötä ensi maanantaista alkaen.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten suojaamiseksi myös Pohjois-Suomessa.
Riskienhallintapäällikkö Tomi Honkakunnasta Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta haastattelee Jussi Häkkilä.
Onnettomuustutkintakeskus on antanut Matkanevalla viime vuoden maaliskuussa tapahtuneesta veturin törmäyksestä teräsrainakelaan ja suistumisesta raiteilta kolme uutta turvallisuussuositusta. Suositukset koskevat rainakelanippujen sitomista, vaunuun kuormaamista sekä turvallisuustiedon keräämistä ja analysointia.