Ruokavirasto on määrännyt lopetettavaksi kaikki minkit turkistarhoilta, joilla on todettu lintuinfluenssatartunta.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen tarkastuslautakunta on arvioinut hyvinvointialueen toiminnan käynnistymistä, strategiaa, henkilöstön riittävyyttä sekä talouden tilannetta ja taloudellisia lähtökohtia.
Pohjois-Pohjanmaan rokotesuosituksissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen linjaa.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on päivittänyt suositustaan kasvomaskien käytöstä.
Pohjois-Pohjanmaan alueella ei ole koronaviruksen vuoksi tarvetta etätyö- tai etäkokoussuosituksille, vaan näiltä osin suositukset puretaan.
Oulun kaupungin johtoryhmä linjasi eilen, että maskisuositus ei ole enää voimassa yleisesti sisätiloissa.
Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi kevennyksiä alueella voimassa oleviin maskisuosituksiin. Maskien käytön vähentyessä turvavälien ja yleisten hygieniakäytäntöjen merkitys korostuu.
Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa.
Keski-Pohjanmaan alueellinen koronaviranomaistyöryhmä tiukensi tänään alueellisia kokoontumissuosituksia.
Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella on tänään todettu viisi uutta koronavirustartuntaa.
Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä ei tämänpäiväisessä kokouksessaan muuttanut alueen koronasuosituksia, vaan totesi, että tilannetta tarkastellaan seuraavan kerran ensi tiistaina.
Taustalla on Maailman terveysjärjestö WHO:n suositus, jonka mukaan 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien tulisi noudattaa aikuisten maskisuositusten periaatteita.
Tiistaina kokoontunut Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta totesi, että kansalaiset, yhteisöt ja kunnat hyväksyvät laajasti tiukentuneet koronasuositukset ja -määräykset viruksen leviämisen pysäyttämiseksi.
Infektioylilääkäri Teija Puhtoa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä haastattelee Jussi Häkkilä.
Koko Pohjois-Pohjanmaa on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen.
Poikkeusolojen johtoryhmän päätöksen mukaisesti Kemin kirjaston, museoiden, musiikkiopiston ja Kivalo-opiston toiminnoissa jatketaan rajoituksia ensi kuun toiseen päivään saakka.