Kuva: Ilmavoimat Anne Torvinen

Ilmavoimat harjoittelee mm. Pohjois-Suomessa

09.11.2020 09:00 - Jussi Häkkilä

Kaikki Ilmavoimien joukko-osastot järjestävät tällä viikolla lentotoimintaharjoituksia.

Kaikki Ilmavoimien joukko-osastot järjestävät tällä viikolla lentotoimintaharjoituksia.
Rovaniemeltä, Rissalasta, Oulunsalosta, Pirkkalasta ja Tikkakoskelta lennettävissä harjoituksissa on mukana yhteensä lähes 30 Hornet-hävittäjää ja yhdeksän Hawk-suihkuharjoituskonetta.
Lapin lennoston Hävittäjälentolaivue 11:n Hornetit lentävät Rovaniemeltä ja Oulunsalosta pääosin Rovaniemen, Ivalon, Kuusamon, Kajaanin ja Oulun väliselle alueelle sekä Perämeren ylle. Lentotoimintaa on maanantaista perjantaihin kello 9-23 välisenä aikana.
Karjalan lennoston Hävittäjälentolaivue 31:n Hornetit lentävät Rissalasta pääosin Kuopion, Joensuun, Kajaanin, Oulun ja Jyväskylän väliselle alueelle. Lentotoimintaa on tiistaista torstaihin kello 9-23 välisenä aikana.
Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41:n Hawkit lentävät Tikkakoskelta pääosin Jyväskylän, Jämsän, Kokkolan ja Kuopion väliselle alueelle. Lentotoimintaa on maanantaista torstaihin kello 9-23 välisenä aikana.
Harjoituksiin liittyy lentoja matalilla lentokorkeuksilla sekä yksittäisiä yliäänilentoja. Lisäksi harjoituksissa käytetään omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja ja silppuja. Soihdut voivat näkyä taivaalla hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä ja silppu voi aiheuttaa vääriä säätutkahavaintoja.

Lue myös: Karjalan ja Lapin lennostot harjoittelevat yölentoja

Kilpailut

Uusimmat