Jääkäriprikaati ja Lapin alueen viranomaiset harjoittelevat tällä viikolla Lappi 20-paikallispuolustusharjoituksessa Sodankylä-Kittilä-Rovaniemi -alueella.
Puolustusvoimien pääesikunnan mukaan yhtä varusmiestä ja kahta ammattisotilasta epäillään sotilasrikoksista Lohtajalla viime vuoden toukokuussa järjestetyssä valtakunnallisessa ilmapuolustusharjoituksessa.
Ilmavoimien Hornet-ohjaajat harjoittelevat ensi viikolla ilmatankkausta Yhdysvaltain ilmavoimien ilmatankkauskoneen kanssa.
Otso Gold -kaivos ja Jokilaaksojen pelastuslaitos harjoittelivat tänään vaarallisten aineiden onnettomuutta Raahessa.
Lapin lennoston Otava 19 -harjoitus ja Karjalan lennoston Vilkku 19 -harjoitus järjestetään ensi viikolla.
Lestijoen suualueella, Himangan taajamassa valtatie 8:n varrella valmistauduttiin eilen tulvatilanteeseen viranomaisten ja muiden toimijoiden yhteisessä harjoituksessa. Kyseinen tulvasuojeluhanke on Pohjois-Pohjanmaalla ja jopa Suomen mittakaavassa harvinainen. Valmiusharjoituksen tavoitteena on varmistaa, että tulvasuojelurakenteisiin liittyvä ohjeistus ja osaaminen ovat ajan tasalla, osapuolten vastuut tulvatilanteissa ovat selvillä ja yhteistyö on sujuvaa. Valmiusharjoituksessa oli viranomaisroolissa mukana myös Jokilaaksojen pelastuslaitos.
Lapin lennoston johtama Täppä 19 -lentotoimintaharjoitus järjestetään ensi viikolla.
Ilmavoimien pääsotaharjoitus Ruska 19 alkaa tänään ja jatkuu ensi viikon torstaihin saakka.
Länsi-Suomen merivartiosto järjestää huomenna ja ylihuomenna öljyntorjuntaharjoituksen Virpiniemessä yhdessä alueella toimivien pelastuslaitosten kanssa.
Lapin poliisi harjoittelee kenttätoimintaa Rovaniemen keskustan tuntumassa tällä viikolla.
Oulaisissa järjestetään huomenna klo 8-17 välisenä aikana eri viranomaisten, Vapepan ja muiden toimijoiden toimesta etsintäharjoitus.
Lapin aluehallintovirasto ja Pelastusopisto järjestävät Lappi 19 -valmiusharjoituksen tänään ja huomenna.
Satakunnan lennosto järjestää tällä viikolla Joint Sora 19 -lentotoimintaharjoituksen Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.
Jääkäriprikaati järjestää kertausharjoituksen tällä viikolla Rovaniemellä.
Oulun seudulla harjoiteltiin tällä viikolla pitkäkestoista sähkönjakelun suurhäiriötä.
Ilmavoimat järjestää ensi viikolla Ilmataktiikka 19 -lentotoimintaharjoituksen.