Kuva: Fotolia

Korkeakouluihin ennätysmäärä hakijoita

03.04.2020 08:51 - Jussi Häkkilä

Opetushallituksen mukaan ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin haki kevään yhteishaussa 151 700 hakijaa, 11 200 enemmän kuin viime vuonna.

Opetushallituksen mukaan ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin haki kevään yhteishaussa 151 700 hakijaa, 11 200 enemmän kuin viime vuonna. Korkeakoulujen syksyllä alkavassa koulutuksessa oli haettavana 46 600 aloituspaikkaa. Ammattikorkeakouluissa määrällisesti eniten hakijoita pyrkii terveys- ja hyvinvointialoille, kauppa-, hallinto- ja oikeustieteisiin sekä tekniikan aloille. Yliopistoissa kovin kilpailu aloituspaikoista on lääketieteissä, palvelualoilla ja yhteiskunnallisilla aloilla.

Oulun ammattikorkeakouluun haki yhteensä 10 685 hakijaa, kymmenen prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Oulun ammattikorkeakoulu on Suomen viidenneksi suosituin ammattikorkeakoulu ensisijaisilla hakijoilla mitattuna. Lisäksi koulun vetovoimaluku on Pohjois-Suomen ammattikorkeakouluista ja yliopistoista korkein.

Centria-ammattikorkeakouluun haki keskiviikkona päättyneessä yhteishaussa 967 ensisijaista hakijaa, viisi prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Kaikkiaan hakemuksia tuli 2570. Edellisvuosien tapaan monimuotototeutukset olivat vetovoimaisimpia. Kiinnostavin hakukohde oli monimuotototeutuksena tarjottava sosionomikoulutus Ylivieskassa.  

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa hakijaryntäys nähtiin erityisesti Vaasan yliopiston alaisessa liiketoiminnan kehittämisen maisteriohjelmassa, johon haki ennätykselliset 394 hakijaa.

Lapin ammattikorkeakoulun hakijamäärä kasvoi tänä vuonna ennätykselliset 34 prosenttia viime vuodesta. Ensisijaisia hakijoita oli lähes 600 enemmän kuin vuosi sitten. Erityisesti monimuotoiset opiskelutavat ja ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot olivat suosittuja.

Lue myös: Korkeakoulujen yhteishaku alkaa

Kilpailut

Uusimmat