Centria-ammattikorkeakoulu ja Oulun yliopisto tutkivat ja luovat yhteistyössä rakennusalan yritysten kanssa dataohjatun teollisen rakentamisen konsepteja vähähiilisen yhteiskunnan saavuttamiseksi.
Centria-ammattikorkeakoulusta täydennyskoulutuksen koulutuspäällikkö Kirsi Vuotilaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen on myöntänyt ammattikorkeakouluille 822 ja yliopistoille 1469 uutta aloituspaikkaa.
Centria-ammattikorkeakoulu järjestää ensi vuoden aikana kaksi tulevaisuusagenttikoulutusta yhteistyössä Turun yliopiston, LAB-ammattikorkeakoulun ja liikuntakeskus Pajulahden kanssa.
Centria-ammattikorkeakoulu ja Vaasan ammattikorkeakoulu aloittavat syksyllä ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavan insinöörikoulutuksen, jonka tavoitteena on vastata digitalisaation aiheuttamiin nopeisiin muutoksiin työelämässä.
DIH-koordinaattori Mikko Himankaa Centria-ammattikorkeakoulusta haastattelee Jussi Häkkilä.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt ammattikorkeakouluille viisi miljoonaa euroa harkinnanvaraisena valtionrahoituksena tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan.
Opetushallituksen mukaan ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin haki kevään yhteishaussa 151 700 hakijaa, 11 200 enemmän kuin viime vuonna.
Centria-ammattikorkeakoulu menestyi erinomaisesti valtakunnallisen ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijakyselyn tuloksissa.
UPM on tehnyt Centria-ammattikorkeakoululle merkittävän lahjoituksen.
Centria-ammattikorkeakouluun haki eilen päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa 923 ensisijaista hakijaa.
Centria-ammattikorkeakoulu keräsi vastinrahakelpoisia lahjoituksia viime vuoden aikana yhteensä n. 382 000 euroa. Tähän valtio osoittaa vastinrahaa n. 390 000 euroa. Opetus- ja kulttuuriministeriö on aiemmin vuonna 2015 osoittanut ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen 50 miljoonaa euroa sijoitettavaksi SVOP-rahastoihin ja Centrialle kohdistui tästä 1 450 000 euroa.
Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt korkeakouluille 10,9:n miljoonan euron erityisavustukset, joilla vastataan osaajapulaan rakennus-, teknologia- sekä sosiaali- ja terveysaloilla.
Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt korkeakouluille 19:n miljoonan euron erityisavustukset, joilla vastataan koodarien työvoimapulaan.
LähiTapiola Pohjanmaa ja LähiTapiola Pohjoinen lahjoittavat Centria-ammattikorkeakoulun varainhankintaan 60 000 euroa.
Tiedottaja Merja Haukipuroa Ylivieskan seutukuntayhdistyksestä haastattelee Jussi Häkkilä.