Centria-ammattikorkeakoulu ja Vaasan ammattikorkeakoulu aloittavat syksyllä ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavan insinöörikoulutuksen, jonka tavoitteena on vastata digitalisaation aiheuttamiin nopeisiin muutoksiin työelämässä.
DIH-koordinaattori Mikko Himankaa Centria-ammattikorkeakoulusta haastattelee Jussi Häkkilä.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt ammattikorkeakouluille viisi miljoonaa euroa harkinnanvaraisena valtionrahoituksena tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan.
Opetushallituksen mukaan ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin haki kevään yhteishaussa 151 700 hakijaa, 11 200 enemmän kuin viime vuonna.
Centria-ammattikorkeakoulu menestyi erinomaisesti valtakunnallisen ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijakyselyn tuloksissa.
UPM on tehnyt Centria-ammattikorkeakoululle merkittävän lahjoituksen.
Centria-ammattikorkeakouluun haki eilen päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa 923 ensisijaista hakijaa.
Centria-ammattikorkeakoulu keräsi vastinrahakelpoisia lahjoituksia viime vuoden aikana yhteensä n. 382 000 euroa. Tähän valtio osoittaa vastinrahaa n. 390 000 euroa. Opetus- ja kulttuuriministeriö on aiemmin vuonna 2015 osoittanut ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen 50 miljoonaa euroa sijoitettavaksi SVOP-rahastoihin ja Centrialle kohdistui tästä 1 450 000 euroa.
Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt korkeakouluille 10,9:n miljoonan euron erityisavustukset, joilla vastataan osaajapulaan rakennus-, teknologia- sekä sosiaali- ja terveysaloilla.
Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt korkeakouluille 19:n miljoonan euron erityisavustukset, joilla vastataan koodarien työvoimapulaan.
LähiTapiola Pohjanmaa ja LähiTapiola Pohjoinen lahjoittavat Centria-ammattikorkeakoulun varainhankintaan 60 000 euroa.
Tiedottaja Merja Haukipuroa Ylivieskan seutukuntayhdistyksestä haastattelee Jussi Häkkilä.
Centria-ammattikorkeakoulu on saanut 75 000 euroa lahjoituksia alueen yrityksiltä ja yhteisöiltä.
Kahdeksan suomalaisyliopiston verkosto toteuttaa syyskuusta alkaen kaksivuotisen maisterikoulutuksen muuntokoulutuksena opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Lisäksi Oulun yliopisto on saanut rahoituksen ICT-alan muuntokoulutukseen.
Centria ammattikorkeakoulun Ylivieskan yksikkö ja Ylivieskan seutukuntayhdistys ovat mukana Act Now! Energiatehokkuus-hankkeessa. Yhtenä energiatehokkuuskohteena on kuvassa oleva Sievin Jussinpekan koulu
Centria-ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitysyksikkö investoi 670 000 euroa testaustoiminnan kehittämiseen Ylivieskassa.