Kuva: Mari Korpua

Liikenne- ja viestintävirastolta 12:lle hankkeelle 3,5 miljoonaa kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen

07.02.2020 08:53 - Jussi Häkkilä

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt 12:n kunnan hankkeelle 3,5 miljoonaa euroa kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt 12:n kunnan hankkeelle 3,5 miljoonaa euroa kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen. Tukea saivat Joensuu, Jyväskylä, Kangasala, Kempele, Kuopio, Lappeenranta, Liminka, Mikkeli, Oulu, Sipoo, Tampere ja Vihti.

Kempeleen hankkeessa rakennetaan uusi pyöräilyn laatukäytävä välille Zimmari-Ylikylä ja kehitetään Ylikylän yhtenäiskoulun pyöräpysäköintiä.
Limingan hankkeessa kehitetään Linnukkatien kevyen liikenteen väylää.
Oulun hankkeessa kehitetään nykyisin laatutasoltaan puutteellista pääpyörätietä, joka on myös osa seudullista pääpyörätieverkkoa.
Hankkeet  on tarkoitus toteuttaa viimeistään ensi vuonna.

Valittuja hankkeita yhdistää kävelyn ja pyöräilyn sujuvoittaminen ja turvallisuuden kohentaminen. Tukea saaneissa hankkeissa reittejä parannetaan mm. rakentamalla seudullista pyöräilyn pääväylää, rakentamalla pyöräkatu kaupungin keskustaan tai erottelemalla jalankulku ja pyöräily toisistaan. Lisäksi muutamassa hankkeessa parannetaan pyörien liityntäpysäköintiä.

Lue myös: Linnukkatien kevyen liikenteen väylän kehittämishankkeelle 345 000 euroa Liminkaan

Kilpailut

Uusimmat