Kuva: Mari Korpua

31 pohjoissuomalaista kuntaa tukee Oulun pyrkimystä Euroopan kulttuuripääkaupungiksi

19.12.2019 08:48 - Jussi Häkkilä

31 pohjoissuomalaista kuntaa on ilmaissut tukensa Oulun pyrkimykselle Euroopan vuoden 2026 kulttuuripääkaupungiksi.

31 pohjoissuomalaista kuntaa on ilmaissut tukensa Oulun pyrkimykselle Euroopan vuoden 2026 kulttuuripääkaupungiksi. Kuntien allekirjoittamassa päätöksessä on erilaisia vaihtoehtoja osallistua hankkeeseen. Yhteistyöhön sitoutuneet kunnat, Pohjois-Pohjanmaan liitto ja seudun muut keskeisten sidosryhmien edustajat muodostavat Oulu2026-valtuuskunnan. Sen tehtävänä on edistää hakemusta omissa paikallisissa, valtakunnallisissa ja eurooppalaisissa verkostoissaan sekä innostaa omia organisaatiotaan.
Oulu2026-yhteistyöhön sitoutuvat Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kajaani, Kalajoki, Kemi, Kempele, Kuhmo, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Muhos, Nivala, Oulainen, Paltamo, Pielavesi, Pudasjärvi, Pyhäntä, Raahe, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Sotkamo, Suomussalmi, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala ja Ylivieska.
Oulu2026-hankkeen tavoitteena on kasvattaa koko Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Suomen vetovoimaa ja lisätä eurooppalaisten tietoisuutta seudun kulttuuritarjonnasta. Hankkeessa tehdään parhaillaan ensivaiheen hakemusta ja se jätetään toukokuussa. Jatkoon päässeet kaupungit saavat vielä lisää aikaa hioa hakemuksiaan. Voittaja on selvillä loppuvuodesta 2021, kun eurooppalainen raati on tehnyt valintansa. Mikäli Oulu voittaa kisan, alkaa yksityiskohtainen kulttuuriohjelman rakentaminen.

Lue myös: Oulun kulttuuripääkaupunkihankkeen luovat neuvonantajat valittu -Oululle oma kulttuuristrategia

Kilpailut

Uusimmat