Oulun kaupungin Oulu2026-yhteistyöryhmä on alkanut kerätä yhteen fyysiset ja aineettomat investoinnit, jotka tukevat kulttuuripääkaupunkivuoden toteutusta.
Oulun kaupunki on nimennyt yhteistyöryhmän, jonka tehtävänä on mahdollistaa kaupunkiorganisaation aktiivinen osallistuminen Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoteen 2026.
Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden 2026 avoimen haun ohjelmakumppanit on valittu.
Lokakuussa 2022 avautuu mahdollisuus päästä mukaan kulttuuripääkaupungin ohjelmaan, kun Oulu2026 avaa ohjelmahaun. Nyt haetaan erityisesti ainutkertaisia ja vaikuttavuudeltaan laajoja projekteja, jotka vaativat pidemmän valmisteluajan. Lähempänä vuotta 2026 avautuu haku luonteeltaan yksittäisille yhteisöllisille tapahtumille tai projekteille.
Oulun kulttuurisäätiöstä yhteisöpäällikkö Heli Metsäpeltoa haastattelee Jussi Häkkilä.
Valtioneuvosto teki eilen periaatepäätöksen osallistua Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 -hankkeen rahoitukseen enintään 20:lla miljoonalla eurolla vuosina 2020-2026.
Oulu valittiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2. kesäkuuta 2021. Kulttuuripääkaupunkitittelistä kisasivat Oulun lisäksi Tampere ja Savonlinna. Hanketta toteuttamaan on tarkoitus perustaa säätiö.
Kansainvälinen raati valitsi Oulun vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Oulu2026-hankkeen ohjelmajohtaja Samu Forsblom oli Marjan jututettavana Pookin iltapäivässä.
Oulu2026-hakukirja on nyt luettavissa ja tänään klo 18 on luvassa juhlaohjelma. Oulu2026-hankejohtaja PiiaRantala-Korhonen oli Marjan jututettavana Pookin iltapäivässä.
Euroopan kulttuuripääkaupungin nimitystä Suomessa vuodelle 2026 hakevat Oulu, Tampere ja Savonlinna. Tänään odotettiin yhden ehdokkaista tippuvan kisasta, mutta raati päätti kaikkien kolmen jatkavan kisassa.
Oulu2026-kulttuurikaupunkihankkeen ja Oulun ammattikorkeakoulun CULTA-hankkeen kulttuurialan toimijoille, yhteisöille ja yrityksille järjestämän pitchauskilpailun on voittanut Oulun ammattikorkeakoulun, Karjalan kulttuuriopiston ja Petroskoin valtioyliopiston opiskelijoista koostuva joukkue ideallaan taiteen ja ympäristöystävällisen julkisen liikenteen yhdistämisestä.
31 pohjoissuomalaista kuntaa on ilmaissut tukensa Oulun pyrkimykselle Euroopan vuoden 2026 kulttuuripääkaupungiksi.
Oulu2026-hanke on käynnistänyt kaikille kansalaisille avoimen ohjelmahaun. Haun tarkoituksena on kerätä mahdollisimman runsaasti ohjelmaehdotuksia, joita hyödynnetään ensivaiheen kulttuuripääkaupunkihakemuksessa vuonna 2020.
Oulun kulttuuripääkaupunkihankkeeseen on valittu 20 luovaa neuvonantajaa kulttuurin, tieteen ja taiteen sekä luovan talouden aloilta. Lisäksi Oululle ryhdytään laatimaan kulttuuristrategiaa.
Oulun kaupunginhallitus päätti eilisessä kokouksessaan 53-jäsenisen valtuuskunnan perustamisesta Oulun hakiessa Euroopan vuoden 2026 kulttuuripääkaupungiksi.
Oulun vuoden 2026 kulttuuripääkaupunkihankkeen valmistelu jatkuu kaupunginjohtaja Päivi Laajalan asettamien työryhmien avulla.