Kuva: Marja Ollakka

Oulun kulttuuripääkaupunkihankkeen luovat neuvonantajat valittu -Oululle oma kulttuuristrategia

27.09.2018 17:03 - Jussi Häkkilä

Oulun kulttuuripääkaupunkihankkeeseen on valittu 20 luovaa neuvonantajaa kulttuurin, tieteen ja taiteen sekä luovan talouden aloilta. Lisäksi Oululle ryhdytään laatimaan kulttuuristrategiaa.

Oulun kulttuuripääkaupunkihankkeeseen on valittu 20 luovaa neuvonantajaa kulttuurin, tieteen ja taiteen sekä luovan talouden aloilta. Neuvonantajien ikäjakauma on 17-vuotiaasta yli 70-vuotiaaseen, naisia on yhdeksän ja miehiä 11. Mukana ovat mm. kirjailija-muusikko Kauko Röyhkä,  taiteilijaprofessori Pirjo Yli-Maunula, saamelaisen kulttuurin yliopisto-opettaja Sigga-Marja Magga ja 17-vuotias lukiolaistaikuri Kalle Kääriäinen.

Luovien neuvonantajien tehtävänä on ideoida kaupunkikehittämisen pääteemoja, joiden ympärille Euroopan kulttuuripääkaupunkihakemusta ryhdytään rakentamaan. Oulun kaupunki jättää ensivaiheen hakemuksensa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2020 ja lopullinen valinta kulttuuripääkaupungista tehdään vuonna 2022.

Lisäksi Oululle ryhdytään laatimaan kulttuuristrategiaa, joka linjaa pitkän aikavälin vision ja kehityksen suunnan. Strategia liittyy myös Euroopan kulttuuripääkaupunkihakuprosessiin.

Lue myös: Oulu hakee Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026 - Samu Forsblom haluaa nostaa esiin omaperäistä, persoonallista Oulua

Kilpailut

Uusimmat