Pohjolan Osuuspankki on ensimmäinen Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu2026:n julkistettava pääyhteistyökumppani.
Upeart toteuttaa osana Oulu2026-kulttuuriohjelmaa Oulun alueelle syntyvän seinämaalausten sarjan, jossa teoksia valmistuu vuosittain matkalla kohti Euroopan kulttuuripääkaupunkivuotta 2026.
12 kuntaa valaisee vuoden pimeintä aikaa tapahtumilla ja teoksilla Pohjois-Suomessa.
Uusi seinämaalaus on valmistunut Oulun Tuiraan osana Euroopan kulttuuripääkaupungin Oulu2026-kulttuuriohjelmaa. Teoksen taiteilijaksi valittiin kanadalainen Ilana Pichon vuonna 2022 järjestetyn globaalin portfoliohaun pohjalta, johon osallistui 530 taiteilijaa 64 maasta.
Veden päälle suunnitteilla olevan Renkkulavan tarkoitus olisi toimia Oulu 2026 -tapahtumien päänäyttämönä.
Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu2026:n yhteisöpäällikkö Heli Metsäpeltoa haastattelee Jussi Häkkilä.
Lokakuussa 2022 avautuu mahdollisuus päästä mukaan kulttuuripääkaupungin ohjelmaan, kun Oulu2026 avaa ohjelmahaun. Nyt haetaan erityisesti ainutkertaisia ja vaikuttavuudeltaan laajoja projekteja, jotka vaativat pidemmän valmisteluajan. Lähempänä vuotta 2026 avautuu haku luonteeltaan yksittäisille yhteisöllisille tapahtumille tai projekteille.
Piia Rantala-Korhonen on valittu Oulun kulttuurisäätiön toimitusjohtajaksi ja Samu Forsblom ohjelmajohtajaksi.
Oulu valittiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2. kesäkuuta 2021. Kulttuuripääkaupunkitittelistä kisasivat Oulun lisäksi Tampere ja Savonlinna. Hanketta toteuttamaan on tarkoitus perustaa säätiö.
Kansainvälinen raati valitsi Oulun vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Oulu2026-hankkeen ohjelmajohtaja Samu Forsblom oli Marjan jututettavana Pookin iltapäivässä.
Oulu2026-hakukirja on nyt luettavissa ja tänään klo 18 on luvassa juhlaohjelma. Oulu2026-hankejohtaja PiiaRantala-Korhonen oli Marjan jututettavana Pookin iltapäivässä.
Euroopan kulttuuripääkaupungin nimitystä Suomessa vuodelle 2026 hakevat Oulu, Tampere ja Savonlinna. Tänään odotettiin yhden ehdokkaista tippuvan kisasta, mutta raati päätti kaikkien kolmen jatkavan kisassa.
31 pohjoissuomalaista kuntaa on ilmaissut tukensa Oulun pyrkimykselle Euroopan vuoden 2026 kulttuuripääkaupungiksi.
Oulu2026-hankejohtaja Piia Rantala-Korhosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulu2026-hanke on käynnistänyt kaikille kansalaisille avoimen ohjelmahaun. Haun tarkoituksena on kerätä mahdollisimman runsaasti ohjelmaehdotuksia, joita hyödynnetään ensivaiheen kulttuuripääkaupunkihakemuksessa vuonna 2020.
Oulu2026-ohjelmajohtaja Samu Forsblom vieraili Pookin iltapäivässä.