Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu2026:n yhteisöpäällikkö Heli Metsäpeltoa haastattelee Jussi Häkkilä.
Lokakuussa 2022 avautuu mahdollisuus päästä mukaan kulttuuripääkaupungin ohjelmaan, kun Oulu2026 avaa ohjelmahaun. Nyt haetaan erityisesti ainutkertaisia ja vaikuttavuudeltaan laajoja projekteja, jotka vaativat pidemmän valmisteluajan. Lähempänä vuotta 2026 avautuu haku luonteeltaan yksittäisille yhteisöllisille tapahtumille tai projekteille.
Piia Rantala-Korhonen on valittu Oulun kulttuurisäätiön toimitusjohtajaksi ja Samu Forsblom ohjelmajohtajaksi.
Oulu valittiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2. kesäkuuta 2021. Kulttuuripääkaupunkitittelistä kisasivat Oulun lisäksi Tampere ja Savonlinna. Hanketta toteuttamaan on tarkoitus perustaa säätiö.
Kansainvälinen raati valitsi Oulun vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Oulu2026-hankkeen ohjelmajohtaja Samu Forsblom oli Marjan jututettavana Pookin iltapäivässä.
Oulu2026-hakukirja on nyt luettavissa ja tänään klo 18 on luvassa juhlaohjelma. Oulu2026-hankejohtaja PiiaRantala-Korhonen oli Marjan jututettavana Pookin iltapäivässä.
Euroopan kulttuuripääkaupungin nimitystä Suomessa vuodelle 2026 hakevat Oulu, Tampere ja Savonlinna. Tänään odotettiin yhden ehdokkaista tippuvan kisasta, mutta raati päätti kaikkien kolmen jatkavan kisassa.
31 pohjoissuomalaista kuntaa on ilmaissut tukensa Oulun pyrkimykselle Euroopan vuoden 2026 kulttuuripääkaupungiksi.
Oulu2026-hankejohtaja Piia Rantala-Korhosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulu2026-hanke on käynnistänyt kaikille kansalaisille avoimen ohjelmahaun. Haun tarkoituksena on kerätä mahdollisimman runsaasti ohjelmaehdotuksia, joita hyödynnetään ensivaiheen kulttuuripääkaupunkihakemuksessa vuonna 2020.
Oulu2026-ohjelmajohtaja Samu Forsblom vieraili Pookin iltapäivässä.
Oulu2026-hanke julkisti kattoteemat, joihin se perustaa ensivaiheen kultturipääkaupunkihakemuksensa. Samat teemat ohjaavat myös ohjelmahakua, joka avataan kaikille kulttuuritoimijoille 11. helmikuuta. Teemoja ovat työstäneet 20 luovaa neuvonantajaa taiteen ja tieteen eri aloilta. Lähtökohtina ovat olleet luonto, pohjoinen sijainti, yhteisöllisyys ja kaupunkikulttuuri.
Oulun hanke Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026 etenee. Pookin iltapäivässä vieraili hankkeen ohjelmajohtaja Samu Forsblom.