Kuva: Fotolia

Lapin ja Kainuun keskussairaaloille poikkeuslupa synnytystoiminnan jatkamiseen

03.07.2019 09:34 - Jussi Häkkilä

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru on myöntänyt poikkeusluvan jatkaa synnytystoimintaa Lapin ja Kainuun keskussairaaloissa vuoden 2022 loppuun saakka.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru on myöntänyt poikkeusluvan jatkaa synnytystoimintaa Lapin keskussairaalassa vuoden 2022 loppuun saakka.
Lapin keskussairaalassa jouduttiin ensimmäistä kertaa poikkeuslupamenettelyn piiriin, kun asetuksessa asetettu tuhannen synnytyksen raja alitettiin viime vuonna. Lapin keskussairaalassa syntyi viime vuonna 859 lasta. Synnytystoiminnan laatua koskevat kriteerit Lapin keskussairaala on täyttänyt kirkkaasti tähänkin asti.
Lapin keskussairaalaan tulevilla synnyttäjillä on Suomen pisimmät synnytysmatkat ja etenkin potilasturvallisuuden näkökulmasta synnytystoiminnan jatkaminen Lapin keskussairaalassa on päätöksen mukaan välttämätöntä.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru on myöntänyt poikkeusluvan jatkaa synnytystoimintaa myös Kainuun keskussairaalassa vuoden 2022 loppuun saakka.
Kainuun keskussairaalassa syntyi viime vuonna noin 550 lasta, eli asetuksessa määritelty tuhannen synnytyksen raja alittui ja keskussairaala joutui hakemaan poikkeuslupaa.

Lue myös: Oulaskankaan sairaalan yt-neuvottelut jatkuvat -viimeiset synnyttäjät otetaan vastaan huomenna

Kilpailut

Uusimmat