Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt poikkeusluvan perusterveydenhuollon ympärivuorokautisen päivystyksen järjestämiseen Raahessa.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus hyväksyi eilisessä kokouksessaan Raahen ympärivuorokautisen perusterveydenhuollon päivystyksen poikkeuslupahakemuksen ja päätti lähettää sen sosiaali- ja terveysministeriölle.
Suomen riistakeskus on myöntänyt 197 poikkeuslupaa karhun kannanhoidolliseen metsästykseen.
Poikkeusluvan haltijat jatkavat jahtia mahdollisuuksien mukaan. Alueen asukkaita ja mökkiläisiä kehoitetaan varovaisuuteen.
Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru on myöntänyt poikkeusluvan jatkaa synnytystoimintaa Lapin ja Kainuun keskussairaaloissa vuoden 2022 loppuun saakka.
OYS 2030 –hankkeen ohjelmajohtaja Kari Pekka Tampiota Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä haastattelee Jussi Häkkilä.
Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymälle poikkeusluvan synnytysten jatkamiselle Oulaisten Oulaskankaan sairaalassa.
Suomen riistakeskus on myöntänyt viime viikolla myönnettyjen neljän poikkeusluvan lisäksi poikkeusluvat neljän ahman pyytämiseksi Kainuuseen Hossa-Irnin ja Hallan paliskunnille sekä Lappiin Näkkälän ja Kemin-Sompion paliskunnille.
Suomen riistakeskus on myöntänyt ilveksen metsästyksen kannanhoidolliset poikkeusluvat joulukuun alusta alkavalle metsästyskaudelle.
Suomen riistakeskus on myöntänyt yhteensä 170 poikkeuslupaa karhun kannanhoidolliseen metsästykseen ensi kuussa alkavalle kaudelle. Lisäksi poronhoitoalueella voidaan kaataa alueellisen kiintiön nojalla 85 karhua.
Suomen riistakeskus on myöntänyt Sieviin, Kalajoelle, Alavieskaan, Ylivieskaan ja Nivalaan poikkeusluvan yhden suden metsästämiseen.
Suomen riistakeskus on myöntänyt poikkeusluvat kahden erityisen merkittäviä porovahinkoja aiheuttavan ahman pyytämiseksi Lapin paliskunnan sekä Muonion ja Näkkälän paliskuntien yhteiselle lupa-alueelle.