Lääkäriin ja hammashoitoon pisimmät jonot Oulussa ja Kuusamossa

18.12.2018 11:26 - Jussi Häkkilä

Lokakuussa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueella pääosa potilaista pääsi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan saman päivän aikana lääkärin vastaanotolle.

Lokakuussa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueella pääosa potilaista pääsi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan saman päivän aikana lääkärin vastaanotolle. Alle viikon jonottaneita oli viisi, kahdesta neljään viikkoa jonottaneita 22 ja yhdestä kolmeen kuukautta jonottaneita kahdeksan prosenttia. Yli 90 päivää jonottaneita potilaita oli alle kahdeksan prosenttia. Yli 90 päivää jonottaneita potilaita oli eniten Kuusamossa ja Oulussa.
Selvityksen mukaan lokakuussa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueella 42 prosenttia potilaista pääsi samana päivänä hammaslääkärin vastaanotolle. Neljästä 21:een päivää jonottaneita oli 12, 22-90 päivää jonottaneita 27, 91-180 päivää jonottaneita kymmenen ja yli 180 päivää jonottaneita potilaita alle seitsemän prosenttia. Yli 180 päivää jonottaneita potilaita oli eniten Kuusamossa, Oulussa ja Raahessa.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kerää ja julkaisee hoitoon pääsyn toteutumista koskevat seurantatiedot kaksi kertaa vuodessa.

Lue myös: Vuoden yleislääkäriksi valittiin Ilona Mikkola Rovaniemeltä

Uusimmat