Kuva: Waltteri Niemelä

Metsähallitus jatkaa meriluonnon kartoitusta Tornion ja Virolahden välisellä alueella

01.06.2018 08:14 - Jussi Häkkilä

Metsähallituksen Luontopalvelujen meribiologit jatkavat tänä kesänä vedenalaisen meriluonnon kartoitusta Tornion ja Virolahden välisellä alueella.

Metsähallituksen Luontopalvelujen meribiologit jatkavat tänä kesänä vedenalaisen meriluonnon kartoitusta Tornion ja Virolahden välisellä alueella. Uusilla kartoituksilla kerätään aineistoa kaikille avoimeen VELMU-karttapalveluun. VELMU-ohjelman tavoitteena on kerätä tietoa Suomen merialueiden eliöstön ja luontotyyppien esiintymisestä. Kartoituksessa keskitytään erityisesti kaupunkien ympäristöihin, vedenalaisiin hiekkasärkkiin, mataliin alueisiin ja uhanalaisten lajien levinneisyyden selvittämiseen.
Pohjanlahdella Metsähallituksen meritiimejä liikkuu mm. Kokkolassa. Perämerellä tarkoituksena on tuottaa saumattomia vedenalaiskarttoja pohjoiselle Perämerelle yhdessä suomalaisten ja ruotsalaisten partnereiden kanssa. Tänä kesänä keskitytään Perämeren kansallispuiston ja Krunnien saariston lisäksi Simon ja Kemin kaupunkien edustoille, erityisesti alueen matalikkoihin ja riuttojen vesisammalkasvillisuuteen. Lisäksi syksyllä kartoitetaan laajoja merellisen kulttuuriperinnön alueita, joita ovat mm. vanhat satamat, meritaistelualueet ja hylkykeskittymät.

Lue myös: Metsähallitus poistamassa noin viidenneksen ylläpitämistään taukopaikoista

Kilpailut

Uusimmat