Kuva: Metsähallitus

Metsähallitus poistamassa noin viidenneksen ylläpitämistään taukopaikoista

13.04.2018 08:36 - Jussi Häkkilä

Metsähallituksen Luontopalvelut on poistamassa noin viidenneksen ylläpitämistään taukopaikoista.

Metsähallituksen Luontopalvelut on poistamassa noin viidenneksen ylläpitämistään taukopaikoista. Lähinnä poistetaan yksittäisiä hajakohteita, joilla on hyvin vähän käyttäjiä. Tällaisille kohteille suuntautuu alle kolme prosenttia kaikista taukopaikkojen käynneistä. Esimerkiksi Lestijärvellä, Perhossa ja Reisjärvellä taukopaikkojen rakenteiden poisto on tarkoitus toteuttaa jo tänä kesänä. Taukopaikkojen ylläpitoa tarjotaan kunnille, kyläyhdistyksille, kansallispuistojen ystäväyhdistyksille ja metsästysseuroille.
Metsähallituksen mukaan suurin osa kävijöistä ei suuntaa kauas, vaan kävijöiden suosimille alueille tarvitaan lisää päiväreittejä ja taukopaikkoja kohtuullisen patikointimatkan päähän. Vilkkaiden kohteiden huoltoon tarvitaan myös entistä enemmän resursseja.
Metsähallituksen Luontopalvelujen hoitamien kohteiden määrä ja käyntimäärät erityisesti kansallispuistoihin ovat lisääntyneet. Samalla Luontopalveluille valtion budjetista osoitettu perusmääräraha on pysynyt pitkään samalla tasolla. Myös uusia kansallispuistoja on perustettu ja merkittäviä historiakohteita on tullut Luontopalvelujen hoitoon. Vuosien saatossa kohteisiin on myös kertynyt korjausvelkaa miljoonia euroja.

Lue myös: Metsähallitus esittelee retkeilyreittejä videoilla

Kilpailut

Uusimmat