Tornio ja Haaparanta järjestävät yhteisen rautatiesillan 100-vuotisjuhlan keskiviikkona. Marjan jututettavana Pookin iltapäivässä oli matkailukoordinaattori Sisko Kalliokoski.
On the Border -konferenssi kokoaa Haaparannalle ja Tornioon kansainvälisiä asiantuntijoita ja tutkijoita 2.–3. lokakuuta. Ensimmäistä kertaa järjestettävä konferenssi keskittyy tulevaisuuden kestävään liikkuvuuteen ja kuljetusratkaisuihin.
Lahti Energia, Oulun Energia, Oulun Seudun Sähkö, Pori Energia ja Vantaan Energia sekä Oulun Sähkönmyynnin osakkaat Tornion Energia, Haukiputaan sähköosuuskunta, Raahen Energia, Rantakairan Sähkö ja Tenergia ovat allekirjoittaneet perustamissopimuksen sähkönmyynti- ja asiakaspalveluliiketoimintojensa yhdistämisestä.
Poliisi otti eilen kiinni Torniossa Ruonajärventiellä 12-vuotiaan pojan, joka pakoili poliisia henkilöautolla hurjaa vauhtia ympäri kaupunkia.
Keskustan ylimääräinen puoluekokous valitsi lauantaina puolueen uudeksi puheenjohtajaksi torniolaisen Katri Kulmunin.
Ylitorniolla Kaulinrannassa Kattilakosken alapuolella ammuttiin eilen illalla haulikolla pohjoisesta etelään menevän junan matkustajavaunun oikeanpuoleisiin kahteen ikkunaan, vaunun sivuseinään ja ravintolavaunun ikkunaan.
Opetushallitus on myöntänyt lähes 450 000 euroa valtakunnalliseen Vankilakoulutuksen toimintamallin kehittäminen ja käyttöönotto ammatillisissa tutkinnoissa -hankkeeseen.
Poliisin eilen Kemi-Tornio -alueella suorittamassa liikennevalvonnassa kamera-auton salama räpsähti päivän aikana 71 kertaa merkiksi ylinopeudesta.
Noin 20:n neliön hirsinen savusauna paloi Tornion Koskitiellä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Ylitorniolla Raanujärventiellä omakotitalon lauantaina polttanutta miestä epäillään murhan yrityksen lisäksi mm. törkeästä kotirauhan rikkomisesta, törkeästä vahingonteosta, lähestymiskiellon rikkomisesta, vainoamisesta, moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, vahingonteosta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja rattijuopumuksesta.
24-vuotias mies sytytti Ylitorniolla Raanujärventiellä sijaitsevan omakotitalon tuleen lauantaina.
Takaa-ajon aikana naisen auto suistui ulos Nurmitiellä ja meni kahdesti läpi alueella sijaitsevan kiinteistön piha aidasta. Nurmitiellä oli pakoauton reitillä ollut myös jalankulkijoina ainakin mies ja pikkulapsi. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja huumausainerikoksena.
Nainen ei totellut käskyjä ja poliisi joutui käyttämään voimakeinoja kiinniottotilanteessa. Naisen hallusta löytyi neljä hupparia, joissa oli hintalaput paikallaan ja ne oli samasta liikkeestä anastettu. Myös naisen käyttämä puukko oli peräisin samasta liikkeestä. Nainen vietiin Kemin poliisivankilaan. Asiaa tutkitaan törkeänä ryöstönä, laittomana uhkauksena ja haitantekona virkamiehelle.
Kemi-Tornion lentoasema täyttää 80 vuotta.
Johtava asiantuntija Satu Viljamaa-Dirksiä Ruokavirastosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Henkilöjuna törmäsi eilen illalla henkilöautoon vartioimattomassa tasoristeyksessä Torniossa Törmäntiellä.