Ilo Irti -kesäterassilla Tornion Aineen Puistossa järjestetään loppukesän ilmaiskeikkoja. EventWorks Oy:n toimitusjohtaja Markku Köngäs jutusteli Pookin iltapäivässä Marjan kanssa.
Lapin käräjäoikeus on vanginnut torniolaisen miehen, jonka epäillään huijanneen lukuisia ihmisiä kesämökkien vuokraamisessa.
Poliisi on selvittänyt Ylitorniolla maanantaina tapahtuneen auton ryöstön ja ottanut kiinni kaikki neljä tapauksesta epältyä henkilöä.
Pariskunnan henkilöauto anastettiin eilen illalla Ylitorniolla väkivallalla uhaten.
Tornion 400-vuotisjuhlavuoden juhlatoimikunta on myöntänyt toimintarahaa yhteensä 15 000 euroa.
Aluehallintovirastot ovat myöntäneet 3 020 000 euroa valtionavustusta lasten ja nuorten paikalliseen harrastustoimintaan 633:lle toimijalle.
Keväällä sulaneen lumen alta paljastuu kuloheinää, joka kuivuu nopeasti erittäin paloherkäksi ja tuli voi karata yllättäen kokeneenkin kulottajan hanskasta. Pelastuslaitos muistuttaa, että Ilmatieteenlaitoksen antaman metsä- tai ruohikkopalovaroituksen aikana avotulen teko on kiellettyä. Ja avotulen käsittelyssä on noudatettava aina erityistä varoivaisuutta ja huolellisuutta.
Poliisi tutkii tapauksia varkauksina.
Koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi Suomessa Länsi-Suomen merivartiosto sallii rajanylityksen vain Valtioneuvoston toukokuisen päätöksen mukaisilla perusteilla.
Tornion elämänlaatulautakunta on päättänyt jakaa tänä vuonna kulttuuripalkinnon kuvataiteilija Jouko Alapartaselle ja kulttuurin moniottelijalle Jukka Piiroiselle. Rahapalkintojen ja diplomien lisäksi saajille luovutetaan Tornion kulttuurin avaimet. Torniossa palkitaan vuosittain kulttuurin eri aloilla ansioituneita torniolaisia yksityishenkilöitä tai yhteisöjä. Käytäntö on ollut voimassa vuodesta 1977 lähtien.
Viileän säätilan vuoksi Lapin tulvahuippujen arvioidaan ajoittuvan poikkeuksellisen myöhäiseen ajankohtaan eli kesäkuulle.
Rajavartiolaitos valvoo henkilöliikennettä rajanylityspaikoilla Valtioneuvoston rajoituspäätösten mukaisesti, jolloin tavaranvaihtoa yksityishenkilöiden välillä rajoitetaan Tornion koko rajanylityspaikalla 4. toukokuuta klo 08.00 alkaen. Valtioneuvoston tehtyä päätöksensä sisärajaliikenteen rajoittamisesta ja rajoitusten tiukentamisesta, Länsi-Suomen merivartiosto palautti sisärajatarkastukset toiminta-alueellaan läntisen rannikon ja Ahvenanmaan satamissa, Maarianhaminan ja Turun lentokentillä sekä Tornion rajanylityspaikalla. Rajavartiolaitoksen lakisääteisenä tehtävänä on vastata rajaturvallisuuden ylläpitämisestä ja henkilöliikenteen rajatarkastuksista.
Lapin jokien tulvahuippujen arvioidaan ajoittuvan toukokuun loppuun tai kesäkuun alkupuolelle. Suuret lumimäärät mahdollistavat ennätyssuurien tulvien syntymisen useammalla eri vesistöalueella.
Tornionjoen suualueella Hellälässä aloitetaan jäänsahaus ensi viikolla.
Kaksi henkilöä ylitti rajan Torniossa luvattomasti viime yönä.
Ensihoito tarkisti autossa olleen henkilön. Autoon tuli lähinnä peltivaurioita. Tasoristeyksessä ei ole puomeja eikä varoitusvaloja.