Lapin ja Oulun kauppakamarit ovat huolissaan liikenteen valtakunnallisista kehittämissuunnitelmista Pohjois-Suomen osalta.
Fortum ostaa arvokkaiden akkumetallien kierrätykseen erikoistuneen Crisolteqin kaikki osakkeet.
Tämän vuoden kestävillä mittauksilla selvitetään, millaista hengitysilma on Tornion keskustassa ja Näätsaaressa. Ilmatieteen laitos aloitti ilmanlaatumittaukset vuodenvaihteessa.
Tornion Putaan koulun joukkue pääsee Taitaja9-finaaliin Jyväskylään. Tänään kilpailtiin Taitaja9-finaalipaikoista Pohjois-Suomen aluekilpailussa Oulun seudun ammattiopiston Kaukovainion yksikössä. Koko aluekilpailun paras ja voittaja oli Tornion Putaan koulun joukkue ”Prätkähiiret”, jossa kisasivat Oona Antinjuntti, Noora Tilja ja Mikael Kylmämaa. Nuoret ratkaisivat ratatehtävät ylivoimaisesti. Taitaja9-finaali kisataan Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtuman yhteydessä 12. – 13. toukokuuta.
Väestöhälyttimiä testataan kokeilumerkillä joka kuukauden ensimmäinen arkimaanantai klo 12. Vuodenvaihteen maanantaille sattuneiden arkipyhien vuoksi seuraava väestöhälyttimien kokeilu on vasta ensi maanantaina klo 12. Kunkin väestöhälyttimen kuuluvuussäde on noin 2 kilometriä, millä tavoitetaan merkittävä määrä asutusalueita ja lähiseudun liikenneväyliä.
Tehtaan sammutusryhmät saivat palon sammutettua ja pelastuslaitoksen Tornion yksiköt kävivät tarkistamassa tilanteen. Syttymisyystä ei ole vielä tietoa.
Torniossa on peritty aluehallintoviraston mukaan palveluasumisen erityispalveluista asiakasmaksu vammaispalvelujen asiakkailta, jotka ovat saaneet Kelasta eläkkeensaajan hoitotukea.
Tornion- ja Simojoen nousulohimäärät ovat kasvaneet kahden vuoden takaisesta notkahduksesta.
Edellisen kerran kesällä 2015 Tangomarkkinoille osallistunut torniolainen Mika Jefremoff kertoi Viihteellä Showssa, että harkitsee vakavasti osallistumistaan tangokilpailuun. Lauantaina (14.12) Jefremoff esiintyi Haaparannan kansantalolla.
Ilmatieteenlaitos tekee ilmanlaadun mittausta ensi vuoden ajan Tornion kaupungin keskustassa ja Näätsaaressa olevista mittauspisteistä. Ilmanlaatua tarkkaillaan hiukkasten sekä typen oksidien osalta. Lisäksi hiukkasista tutkitaan arseeni-, metalli ja PAH-pitoisuuksia. PAH-yhdisteet ovat polysyklisiä aromaattisia hiilivetyjä, joita syntyy epätäydellisessä palamisessa. Mittausten tuloksia voi seurata Tornion kaupungin nettisivuilta sen jälkeen, kun mittaukset on aloitettu.
Torniolainen Mirja Rajala on Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n Pohjois-Suomen alueen vuoden vapaaehtoinen.
Tornionlaakson museolle myönnetty vastuumuseotehtävä kattaa alueellisen museotoiminnan edistämistehtävän ja alueellisen kulttuuriympäristötehtävän Kolarin, Kemin, Keminmaan, Muonion, Pellon, Simon, Tervolan, Tornion ja Ylitornion kuntien alueella. Näiden tehtävien hoitoa varten museo saa korotettua valtionavustusta.
Noin sadan neliön hirsirakenteinen puolitoistakerroksinen asumaton omakotitalo tuhoutui tulipalossa viime yönä Tornion Ylirannassa.
Tornio ja Haaparanta järjestävät yhteisen rautatiesillan 100-vuotisjuhlan keskiviikkona. Marjan jututettavana Pookin iltapäivässä oli matkailukoordinaattori Sisko Kalliokoski.
On the Border -konferenssi kokoaa Haaparannalle ja Tornioon kansainvälisiä asiantuntijoita ja tutkijoita 2.–3. lokakuuta. Ensimmäistä kertaa järjestettävä konferenssi keskittyy tulevaisuuden kestävään liikkuvuuteen ja kuljetusratkaisuihin.
Lahti Energia, Oulun Energia, Oulun Seudun Sähkö, Pori Energia ja Vantaan Energia sekä Oulun Sähkönmyynnin osakkaat Tornion Energia, Haukiputaan sähköosuuskunta, Raahen Energia, Rantakairan Sähkö ja Tenergia ovat allekirjoittaneet perustamissopimuksen sähkönmyynti- ja asiakaspalveluliiketoimintojensa yhdistämisestä.