Tornion Vesi Oy on saanut ilmoituksen, jonka mukaan yhtiön iäkkään asiakkaan tilitietoja ja tunnuksia on kalasteltu puhelimitse yhtiön nimissä ”ylimääräisen maksun palauttamista varten”. Kysymyksessä on huijaussoitto.
Suomalaiset kierrättivät viime vuonna yli 1 480 000 kiloa paristoja ja akkuja. Määrä kasvoi edellisvuodesta lähes 10 prosenttia ja on noussut tasaisesti joka vuosi. Kierrätysmestaruudessa toiseksi ylsivät kemi-torniolaiset, jotka kierrättivät paristoja ja akkuja hieman yli puoli kiloa per asukas. Kemi-Tornion seudulla on otettu parhaiten haltuun kauppojen keräyspisteet.
Torniolainen humalainen 19-vuotias mies suistui eilen iltapäivällä henkilöautollaan Sihtuunantiellä ojaan, löi auttamaan tulleita, anasti pakettiauton, pakeni paikalta, murtautui Arpelassa urheilukentän huoltotiloihin ja lukitsi itsensä wc-tiloihin.
Suomi osallistuu ensi ja sitä seuraavalla viikolla Ruotsin maavoimien järjestämään Northern Wind 2019 -harjoitukseen Norrbottenissa Pohjois-Ruotsissa.
Koordinaattori Ismo Miettistä haastattelee Jussi Häkkilä.
Kelkka on Arctic Cat merkkinen ja sen rekisteri on 298-PR. Väriltään kelkka on mustavakoinen. Kelkasta tai sen liikkeistä jotakin tietäviä pyydetään ilmoittamaan havainnoistaan Meri Lapin poliisille.
Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty on myöntänyt yhteensä 110 000 euroa tukea nuorten lukukampanjaan, jolla nuoret palkataan töihin yleisiin kirjastoihin edistämään lasten ja nuorten lukutaitoa ja lukemista.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappialle musiikkituotannon ammattitutkinnon ja vankilakoulutuksen järjestämisluvan.
Martimojoen uuden sillan rakentaminen valtatiellä 21 Tornion ja Ylitornion kunnan rajalla aloitetaan huomenna.
Palo levisi myös kerrostalon seinään. Savulle altistui kaksi henkilöä. sammutustyö on yhä käynnissä.
Niko Tähti Torniosta voitti viikonloppuna Tampereella alle 27-vuotiaiden kokkien suomenmestaruuden.
Selvitystyötä tehdään talven ja kevään aikana Miukin, Palosaaren, Kirkonmäen, Kokkokankaan ja Pirkkiön alueella. Kaupunki on ryhtynyt tammikuussa kartoittamaan kiinteistönomistajien halukkuutta liittyä valokuituverkkoon. Suunnitelmista järjestetään asukasilta Kokkokankaan koululla tulevana keskiviikkona klo 18.
Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulinia Koululiikuntaliitosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Museovirasto on jakanut 113 700 euroa aineettoman kulttuuriperinnön sopimuksen mukaisiin yhteistyö- ja kehittämishankkeisiin yhteisöille, kansalaisjärjestöille ja muille tahoille.
Tapauksessa ei tullut henkilövahinkoja. Syttymisyystä ei ole vielä tässä vaiheessa tietoa.
Jääasiantuntija Jouni Vainiota Ilmatieteen laitoksen jääpalvelusta haastattelee Jussi Häkkilä.