Maastopalot työllistäneet palokuntia

28.05.2018 08:53 - Jussi Häkkilä

Maastopalot ovat työllistäneet palokuntia. Meteorologi Paavo Korpelaa Ilmatieteen laitokselta haastattelee Jussi Häkkilä.

Maastopalot ovat työllistäneet palokuntia. Tänään aamupäivällä Kempeleessä Vihiluodontiellä paloi noin hehtaari peltoa. Pyhäjärvellä paloi eilen metsää puolisentoista hehtaaria.
Siikajoella Saarikosken ja Hartaanselän välissä paloi lauantaina asumaton, noin 80:n neliön puurakenteinen omakotitalo ja maastoa noin viiden aarin alueella. Palo sai alkunsa kulotuksesta tai roskien poltosta pihatöiden yhteydessä.
Kalajoen Pahkamaalla paloi lauantaina pari kolme hehtaaria metsää. Alueella tehtiin metsäkoneella töitä ja on mahdollista, että metsäkoneen pyörien telat aiheuttivat kipinöintiä, josta palo saattoi alkaa.
Pudasjärvellä Yli-Tannilassa Siuruajoen varrella paloi perjantaina pari hehtaaria metsää ja peltoa, ja Tyrnävällä noin kahdeksan hehtaaria. Henkilövahinkoja ei edellämainituissa tapauksissa sattunut. 
Metsäpalovaroitus on voimassa Ilmatieteen laitoksen mukaan lähes koko maassa, ja maaston kuivuutta osoittava indeksi on suuressa osassa maata poikkeuksellisen korkealla.

Lue myös: Maatilan päärakennus paloi Nivalassa

Kilpailut

Uusimmat