Vene oli merellä Rahjan sataman kohdalla noin 3 kilometrin päässä väylällä. Moottoriveneen vuotoa saatiin tukittua ja se pääsi pelastuslaitoksen veneyksiköiden saattamana turvallisesti Rahjan satamaan. Veneessä oli kaksi henkilöä, eivätkä he loukkaantuneet tilanteessa.
Kalajoen Rautiossa paloi eilen iltapäivällä noin kuusi hehtaaria maastoa.
Poliisi on saanut vihjeitä, että Kalajoen Hiekkasärkille olisi kokoontumassa autoharrastajia tulevana viikonloppuna, vaikka kyseinen tapahtuma on peruttu.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Nivalan kaupunki ja Ylivieskan kaupunki ovat aloittaneet esiselvityksen siitä, voisiko Kalajoen keskiosalla olevia pengerpumppaamoja käyttää vähentämään peltoalueiden kuivatusvesien kiintoaine-, ravinne- ja typpikuormaa.
Kalajoen kaupungin Dynasty-tietopalvelussa tämän kuun viides päivä julkaistun esityslistan liitteeseen oli jäänyt epähuomiossa henkilötietoja.
Kalastamaan lähtenyt mies löydettiin viime yönä menehtyneenä merestä Kalajoen Kekolahdessa.
Kalajokisia 35-vuotiasta miestä ja 34-vuotiasta naista epäillään todennäköisin syin murhasta.
Hiilidioksidia kuljettaneen rekan säiliö räjähti tänä aamuna kasitiellä Kalajoen Vasankarissa.
Jokilaaksojen pelastuslaitos sai tänään aamupäivällä lyhyen ajan sisään neljä maastopalohälytystä.
Kalajoella Mehtäkyläntien varressa sijaitseville turkistarhoille tunkeuduttiin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Tunkeutujat olivat vapauttaneet kymmeniä pentuja saaneita ja kantavana olevia sinikettuja. Vapaaksi päästetyt emoketut on saatu kiinni. Tarhaajille syntyi taloudellista vahinkoa useiden pentukuolemien johdosta.
Oulun poliisi on suorittanut 9.5.2020 Kalajoen Kummalantiellä tulipalossa tuhoutuneessa kolmen asuinhuoneiston rivitalossa palonsyyntutkintaa yhdessä Jokilaaksojen pelastuslaitoksen palontutkinnan kanssa. Palossa menehtyi talon päätyhuoneiston asukas, 1965 syntynyt mies. Rivitalon muut asukkaat selvisivät ilman henkilövahinkoja.
Palo syttyi kolmen asunnon rivitalon päätyhuoneistossa ja se levisi rakennuksen yläpohjaan. Rakennus vaurioitui pahoin palossa. Syttymissyy ei ole vielä tietoa.
Fingrid laajentaa Kalajoella sijaitsevaa Jylkän sähköasemaa ja hankkii sinne kolmannen muuntajan.
Festivaali järjestetään kuitenkin kesällä 2021. Jo ostetut liput käyvät sellaisenaan vuoden 2021 festivaaleille -ja sisältävät myös superyllätyslahjan. Festivaalia juhlitaan ensi vuonna Viihdekeskus Merisärkän ympäristössä 9.-10. heinäkuuta.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus aloittaa kasitiellä sijaitsevan Kalajoen Isosillan korjaustyön.
Kalajoella Rahvon teollisuusalueella sijaitsevassa kierrätysmateriaalin lajitteluhallissa paloi eilen jätemateriaalia noin 100-150:n neliön suuruisella alueella.