Rasvamonttu yhdistelee tällä kertaa jenkkityyliä ja retromatkailua Kalajoen Pohjankylällä. Ojan Veli-matti ottaa tekaisi eräänä päivänä hienon yhdistelmän vuoden -61 Buick Le Sabresta ja -74 Tabbert asuntovaunusta. Tosin iso urakka vei kokonaisuudessaan aikaa kaksi vuotta, mutta vastaavanlaisiin projekteihin on totuttu aiemminkin vanhaan navettarakennukseen rakennetussa kotitallissa. Mukana touhussa häärää innokkaasti myös 16-vuotias poika Niko ja ajokortin häämöttäessä, hänellä on jo työn alla oman bemarin kasaaminen. Koneharrastelu toimii Veli-Matille tärkeänä vastapainona työelämälle ja sitä mm. tehostaa itse kunnostettu ja vesille laskettu 60-luvun huvivene. Kurkataanpa myös miltä näyttää sarjakuvista tuttu Pelle Pelottoman "pikkuapulainen" ja minkälaisia tuotoksia sen syttynyt idealamppu on verstaaseen tuottanut!
Rasvamontussa kellot ja koneet nakuttavat tällä kertaa Pohjankylällä Kalajoella. Tanhualan Antti vannoo Taunuksen nimeen ja on saanut kärpäsen puraisun niihin jo pikku kossina. Merkkiä on kertynyt 60- ja 70-luvulta jo usempia kappaleita ja ne sointuvat hienolta ulkonäöltään kuin maalikaupan värikartta. Vihreän farmari mallin perään istuu myös kuin nenä päähän samaa sävyä oleva Sprite Musketeer retroasuntovaunu 60-luvun lopulta. Kaksipyöräisistä miehen vie nuoruuteen mm. maailmalta löytynyt Raisu mopedi. Mestarilla on tietotaito hienomekaniikasta, aikaraudoista ja automaatioasennuksesta. Näiden yhteisvaikutuksesta nykyinen titteli hänellä on kellosepän tarkkuudella autoja asentava hienomontöörikkö :)
Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella oli eilisen ukkosen takia 15 vahingontorjuntatehtävää.
Kalajoen Juurakon tuulipuiston kolme ensimmäistä tuulivoimalaa kytkettiin eilen sähköverkkoon.
Heidi O'Gormania rakennusperinneyhdistys Vanha Erkki ry:stä haastattelee Jussi Häkkilä.
Helen on ostanut yhdessä Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahaston kanssa Kalajoen Juurakon ja Oulaisten Karahkan tuulipuistot kansainväliseltä VSB-konsernilta.
Rasvamontussa idealamppu välähtää tällä kertaa Etelänkylällä Kalajoella. Pahikaisen Keijolla tuo leimahdus on käynyt monta kertaa Myllymäentanhuan kotitontilla ja Latohaan rantteella. Kyseinen pelle peloton nimittäin entisöi menneiden vuosikymmenten autoja ja rakentelee puuhommia helpottavia työkoneita. Autoista mainittakoon esim. raadoista kasatut vuoden -64 Austin Mini ja Ford Zephyr. Nostalgisia tunteita herättää myös nykyisin matkailuautona toimiva 60-luvun vanha Nalle-Sisu postiauto. Kekseliäisyydestä kertoo omalla rouskunnallaan Volkswagen Passatista suurille tukeille rakennettu vannesaha ja puuta nielevä sirkkeli-klapikone yhdistelmä. Otetaanpa lopuksi vielä selvää, mikä erikoinen sivuvaunullinenkin peli pitää ääntä tuoreessa konekatoksessa!
Oulun käräjäoikeus tuomitsi eilen Destian työntekijän sakkoihin ja vahingonkorvauksiin Kalajoen Raution viimekesäisestä metsäpalosta.
Poliisin eilen Kalajoella suorittaman liikennevalvonnan yhteydessä todettiin kuusi rattijuopumusepäilyä ja kaksi törkeää rattijuopumusepäilyä.
Ympäristöministeriö on myöntänyt noin 1,3 miljoonaa euroa 20:lle hankkeelle, jotka edistävät ilmastotyötä ja kiertotaloutta kunnissa.
Jokilaaksojen kuvat -esiselvityshankkeen hanketyöntekijä Hanna Järviluomaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Projektipäällikkö Leila Rahkonen-Naviaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Kalajoella eilisiltana kadonnut muistisairas iäkäs mies löytyi yli kahdenkymmenen kilometrin päästä Alavieskan Taluskylältä oltuaan kateissa nelisen tuntia.
Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskaria haastattelee Jussi Häkkilä.
Kalajoen seurakunnan kirkkoneuvosto on hyväksynyt Kalajoen kirkon peruskorjausinvestoinnin loppuselvityksen.
Aluejohtaja Pirkko Siikamäkeä Metsähallituksen Luontopalveluista haastattelee Jussi Häkkilä.