Kuva: Radio Pooki

Tornion ja Rovaniemen huumeiden katuvalvonnassa lukuisia kiinnijääneitä -nuorin 14-vuotias

17.02.2023 08:22 - Jussi Häkkilä

Poliisin tehostettu huumausaineiden katuvalvonta viime ja toissaviikolla Torniossa ja Rovaniemellä paljasti useita rikoksista epäiltyjä ensikertalaisia.

Poliisin tehostettu huumausaineiden katuvalvonta viime ja toissaviikolla Torniossa ja Rovaniemellä paljasti useita rikoksista epäiltyjä ensikertalaisia. Moni kiinnijääneistä oli alle 25-vuotias.

Torniossa poliisi paljasti yhteensä kymmenen huumausaineen käyttörikosta, neljä huumausainerikosta ja yhden törkeän huumausainerikoksen. Lisäksi tuli ilmi kaksi vaarallisen esineen hallussapitoa sekä yksi lievä ampuma-aserikos.  Osana juttujen tutkintaa poliisi otti kiinni viisi rikoksesta epäiltyä ja suoritti lukuisia etsintöjä. Yhteensä rikoksesta epäiltyjä oli 17, joista neljä ensikertalaisia ja viisi alle 25-vuotiasta.

Poliisi takavarikoi 140 grammaa amfetamiinia, 150 grammaa hasista, yhdeksän ekstaasitablettia, noin 30 xsalol-tablettia ja 995 euroa käteistä rahaa.

Rovaniemellä poliisi paljasti neljä huumausainerikosta, kymmenen huumausaineen käyttörikosta ja yhden huumausainerattijuopumuksen.  Rikoksesta epäillyistä kymmenen oli ensikertalaista ja yhdeksän alaikäistä, nuorin oli 14-vuotias. Osana valvontaa poliisi teki yhdeksän lastensuojeluilmoitusta sekä yhdeksän huumausaineen käyttäjän hoitoonohjausta. 

Poliisi takavarikoi vähäisiä määriä marihuanaa ja hasista. Lisäksi kaksi henkilöä passitettiin vankilaan suorittamaan sakon muuntorangaistusta.

Lue myös: Poliisi takavarikoi runsaasti huumausaineita Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Kilpailut

Uusimmat