Kuva: Ari Kettukangas

Rovaniemelle huomautus perusterveydenhuollon hoitoonpääsyn ongelmista

29.11.2022 08:38 - Jussi Häkkilä

Lapin aluehallintovirasto on antanut Rovaniemen kaupungille huomautuksen perusterveydenhuollon hoitoonpääsyn ongelmista.

Lapin aluehallintovirasto on antanut Rovaniemen kaupungille huomautuksen perusterveydenhuollon hoitoonpääsyn ongelmista. Aluehallintovirasto toteaa, että kaupungin on seurattava järjestämisvastuullaan olevien perusterveydenhuollon palveluiden saatavuutta. Lisäksi potilaille on ilmoitettava hoitoon pääsyn ajankohta, eikä heitä voi jättää jonoon odottamaan ilmoitusta vastaanottoajasta tai pyytää ottamaan uudelleen yhteyttä vastaanottoajan saadakseen.
 Päätös pohjaa aluehallintovirastoon huhtikuussa tulleeseen epäkohtailmoitukseen, jonka mukaan Rovaniemen terveysasemilla ei huhtikuussa ollut riittävästi aikoja lääkärin vastaanotolle. Sen perusteella Lapin aluehallintovirasto pyysi Rovaniemen kaupungilta selvityksen asiasta. Selvityksistä käy ilmi, ettei kaupungilla ole ollut riittäviä henkilöstöresursseja perusterveydenhuollossa. Lisäksi kaupungilla käytössä olevasta potilastietojärjestelmästä ei saada tarpeeksi luotettavasti tietoja hoitoon pääsystä.

Lue myös: Rovaniemen kaupunki sai huomautuksen lastensuojelulain noudattamisen laiminlyönnistä

Kilpailut

Uusimmat