Kuva: Ari Kettukangas

Rovaniemen kaupunki sai huomautuksen lastensuojelulain noudattamisen laiminlyönnistä

13.06.2022 08:13 - Joonas Hepola

Lapin aluehallintovirasto on antanut Rovaniemen kaupungille huomautuksen, koska useille lastensuojelun asiakkaana oleville lapsille ei ollut nimetty lapsen asioista vastaavaa sosiaalityöntekijää.

Lapin aluehallintovirasto on perjantaina 10.6. antamassaan päätöksessä lisäksi kiinnittänyt huomiota sosiaalityöntekijöiden enimmäisasiakasmäärien noudattamiseen, asiakaskirjausten ja asiakassuunnitelmien lainmukaiseen laatimiseen sekä asiakkaiden tiedusteluihin vastaamiseen viivytyksettä. Myös lastensuojelun omavalvonnan toteuttamisessa on ollut puutteita.

Lapin aluehallintovirasto aloitti Rovaniemen kaupungin lastensuojelun palvelujen valvonnan maalis-huhtikuussa saatuaan useita epäkohtailmoituksia, jotka liittyivät lastensuojelun riittämättömään resursointiin ja puutteisiin lastensuojelulain mukaisten velvollisuuksien toteuttamisessa.

Lapin aluehallintovirasto jatkaa Rovaniemen kaupungin lastensuojelun palvelujen valvontaa edelleen. Rovaniemen kaupungin hyvinvointilautakunnan tulee lokakuun loppuun mennessä antaa aluehallintovirastolle selvitys siitä, miten se on korjannut lastensuojelun palveluissa esiin tulleita epäkohtia ja lainvastaisuuksia.

Kilpailut

Uusimmat