Kuva: Ari Kettukangas

Kemin kaupungin yt-neuvottelut päättyivät

01.07.2022 11:15 - Jussi Häkkilä

Kemin kaupungin talouden sopeuttamisen ja organisaatiouudistuksen toimeenpanon yt-neuvottelut ovat päättyneet.

Kemin kaupungin talouden sopeuttamisen ja organisaatiouudistuksen toimeenpanon yt-neuvottelut ovat päättyneet.  Henkilöstövaikutukset kohdentuvat henkilöstön eläköitymiseen, tehtävänmuutoksiin sekä tehtävänvaihdoksiin ja määräaikaisten työsopimusten päättymisiin. Työsuhteet päättyvät 20:lta vakinaiselta työntekijältä, jotka siirtyvät eläkkeelle. 12 henkilöä siirtyy olennaisesti eri tehtäviin.
Yt-menettelyn aikana kaupungilta eri toimialoilla on irtisanoutumisten ja eläköitymisten myötä vapautunut merkittävä määrä tehtäviä, joihin neuvottelujen piirissä olevia on siirtynyt, mikä on edesauttanut tulokseen pääsyä. Määräaikaisia työsuhteita on päättynyt ja tulee vielä päättymään 50:n henkilötyövuoden osalta. Tämän lisäksi tehdään toiminnallisia muutoksia talouden sopeuttamistarpeen ja organisaatiomuutoksen tavoitteiden saavuttamiseksi, joissa toteutuu vielä henkilöstön vähentymistä liikkeenluovutusten osalta.

Kemin talouden sopeuttamisen ja organisaatiouudistuksen osalta tavoitteena oli yhteensä 4,7:n miljoonan euron menojen vähentäminen. Sopeuttamistarpeen arvioitiin vastaavan 159:ä henkilötyövuotta. Kokonaisuutena tavoite toteutuu.

Lue myös: Kemin kaupunki neljäs Vihreä teko –tunnus Kemin Taksipalvelu Oy:lle ja koruvalmistaja My Favorite Piece:lle

Kilpailut

Uusimmat