Stora Enso ilmoitti eilen aloittavansa yt-neuvottelut lomautuksista Oulun ja Kemin tehtaillaan koronavirusepidemian takia.
Koronaviruspandemian vuoksi valtioneuvosto ja Lapin aluehallintovirasto on antanut määräyksiä, joiden perusteella Kemin kaupunki on joutunut sulkemaan toimipisteitään ja rajoittamaan kuntalaisille antamiaan palveluja. Annettujen määräysten vuoksi työnteko osalla kaupungin henkilöstöä estyy.
Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemansyyn tutkintana.
Asiantuntija Marko Salmelaa Raahen toimipisteestä haastattelee Petri Alminoja.
Kemin kaupungin ja Digipolisin yhteinen palveleva puhelin auttaa yrittäjiä koronaviruksen jyllätessä.
Raahessa kaupungin opetustoimi sulkee koulut vaiheittain koronavirusuhan takia.
Oulun museo- ja tiedekeskus Luupin Myllytullin vierailukohteet eli Tiedekeskus Tietomaa, Oulun taidemuseo ja Pohjois-Pohjanmaan museo suljetaan 13. ensi kuuta saakka saakka koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.
Ylivieskan kaupungintalo suljetaan koronavirusuhan takia ulkopuolisilta vierailijoilta huomisaamuna kello 8 alkaen.
Kemin kaupunginhallitus on tänään päättänyt, että Kemin Lyseon lukio siirtyy toistaiseksi etäopetukseen huomisesta alkaen, kuten myös peruskoulujen vuosiluokat 5-9.
Lauantaiaamuun mennessä poliisi tiedotti useista rattijuopumusepäilyistä Meri-Lapin alueella. Lisäksi Torniossa varastettiin henkilöauto ja yritettiin varastaa traktorimönkijä. Kemissä puolestaan nyrkki heilui välien selvittelyssä.
Raahen kaupungin nuorisotilat on suljettu koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi tästä päivästä alkaen ensi ja sitä seuraavaksi viikoksi.
Kemin kaupunki ilmoitti eilen sulkevansa tästä päivästä alkaen kaikki kuntalaisten avoimet kokoontumispaikat ensi ja sitä seuraavaksi viikoksi.
Kemin kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä on arvioinut koronavirustilannetta ja päättänyt, että kaupunki ryhtyy toimiin suojatakseen kaupunkilaisia ja henkilöstöä koronaviruksen leviämiseltä.
Lapin ELY-keskuksen mukaan Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaan YVA-selostus on laadultaan riittävä ja käsittää lain mukaiset sisältövaatimukset.
Kemissä Ouluntiellä sijaitseva rintamamiestalo kärsi palo- ja savuvahinkoja tänä aamuna sattuneessa tulipalossa.
Tutkija Sari Huuskoa Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta haastattelee Jussi Häkkilä.