Kuva: Radio Pooki

Lapin poliisilaitos paljasti nuorten harjoittaman kannabiskaupan -osa epäillyistä alaikäisiä

27.01.2022 11:01 - Jussi Häkkilä

Lapin poliisilaitos on paljastanut viime kuun aikana Rovaniemellä huumausainerikoskokonaisuuden, jossa 17-20 -vuotiaiden miesten epäillään käyttäneen ja välittäneen kannabista.

Lapin poliisilaitos on paljastanut viime kuun aikana Rovaniemellä huumausainerikoskokonaisuuden, jossa 17-20 -vuotiaiden miesten epäillään käyttäneen ja välittäneen kannabista. Päätekijäksi epäillään oululaista 19-vuotiasta miestä, jolta rovaniemeläisnuorten epäillään ostaneen yhteensä noin kilon verran kannabista. Juttukokonaisuuteen liittyen on kirjattu yhteensä 13 huumausaineisiin liittyvää rikosilmoitusta. Asiassa on 13 epäiltyä, joista kahdeksan alaikäistä. Jutun tutkinnan aikana on takavarikoitu yhteensä noin 400 grammaa kannabista ja noin 4 000 euroa käteistä. 
Oululaista päätekijää epäillään törkeästä huumausainerikoksesta. Lisäksi päätekijän tyttöystävää epäillään huumausainerikoksesta sekä toista oululaista nuorta miestä huumausainerikoksesta. Rovaniemellä huumausainerikoksista epäillään neljää henkilöä ja huumausaineen käyttörikoksista seitsemää.

Poliisin mukaan on poikkeuksellista, ettei rikoksista epäillyillä ole aiempaa taustaa poliisin kanssa eli he ovat ensikertalaisia. Tässä tapauksessa suurimpaan osaan huumausaineen käyttörikosepäilyjen osalta sovelletaan hoitoonohjausta syytteen sijaan. Kaikkiaan seitsemän henkilöä on ohjattu hoitoon huumausaineiden käytön vuoksi. Kaikki hoitoon ohjatut ovat alaikäisiä.

Lue myös: Poliisi selvitti mittavan huumejutun -Pohjois-Suomeen tuotiin lähes 40 kiloa amfetamiinia

Kilpailut

Uusimmat