Kuva: Poliisi

Poliisi selvitti mittavan huumejutun -Pohjois-Suomeen tuotiin lähes 40 kiloa amfetamiinia

01.10.2021 13:10 - Jussi Häkkilä

Keskusrikospoliisi on tutkinut yhdessä Oulun, Lapin ja Sisä-Suomen poliisilaitosten kanssa kahta rikoskokonaisuutta, joissa molemmissa on selvitetty epäiltyjä törkeitä huumausainerikoksia

Keskusrikospoliisi on tutkinut yhdessä Oulun, Lapin ja Sisä-Suomen poliisilaitosten kanssa kahta rikoskokonaisuutta, joissa molemmissa on selvitetty epäiltyjä törkeitä huumausainerikoksia. Nyt valmistuvat esitutkinnat kytkeytyvät Yhdysvaltain liittovaltion poliisin johtamaan kansainväliseen rikostorjuntaoperaatioon.
Operaatiossa FBI pääsi käsiksi eri maissa toimivien rikollisten salattuun viestinvaihtoon ja luovutti tietoa tästä viestinnästä yhteistyömaiden viranomaisille. Poliisi on pystynyt hyödyntämään tätä tietoa mm. nyt valmistuvissa kahdessa esitutkintakokonaisuudessa.
Poliisi epäilee, että Meri-Lapin ja Oulun alueelle on tuotu viiden miljoonan euron edestä amfetamiinia ja yli miljoonan euron edestä muita huumausaineita, joita on levitetty edelleen Pohjois-Suomen alueelle.
Amfetamiinin laatu on ollut poikkeuksellisen vahvaa, josta jatkamalla on saatu katukauppaan käyttöannoksia moninkertainen määrä.
Pohjois-Suomen alueelle on toimitettu lähes 40 kiloa amfetamiinia, josta poliisi sai takavarikoitua noin 16 kiloa. Lisäksi takavarikkoon on saatu kymmenen ampuma-asetta, kaksi moottorikelkkaa, kaksi autoa, räjähteitä ja lähes 100 000 euroa käteistä. Esitutkinnassa saatiin myös selvitettyä, että alueelle on toimitettu huomattavia määriä kokaiinia, ekstaasia, MDMA:ta, subutexia ja marihuanaa. Poliisin arvion mukaan Pohjois-Suomen alueelle toimittujen huumeiden katukauppa-arvo on ollut 6-7 miljoonaa euroa.
Kokonaisuudessa on ollut vangittuna yhteensä 11 henkilöä, joista seitsemän on edelleen vangittuna. Viime kuussa valmistuneen esitutkinnan aikana paljastui useita muitakin rikoksia, mm. tapon yritys, ampuma-aserikos, rahanpesu ja rekisterimerkintärikos.

Lue myös: Oulun poliisi selvittänyt mittavan huumejutun

Kilpailut

Uusimmat