Kuva: Lapin aluehallintovirasto

Rovaniemellä syynättiin hevoskuljetusajoneuvoja

08.12.2020 12:36 - Jussi Häkkilä

Lapin aluehallintovirasto tarkasti viime lauantaina Rovaniemen Mäntyvaaran raveihin tulleet hevoskuljetusajoneuvot.

Lapin aluehallintovirasto tarkasti viime lauantaina Rovaniemen Mäntyvaaran raveihin tulleet hevoskuljetusajoneuvot. Ratsiaan osallistuivat lisäksi myös Lapin poliisi ja Rovakaaren valvontaeläinlääkärit. Ratsiassa tarkastettiin kaikkiaan 47 hevoskuljetusautoa. Huomautuksen sai kuusi prosenttia tarkastetuista kuljetuksista.

Vakavimpana puutteena oli yhdestä kuljetusvälineestä puuttunut rintapuomi, jonka paikalla oli ohut, keinokuituinen nauha. Rintapuomi tukee hevosta äkillisissä jarrutuksissa. Toisesta kuljetusautosta rintapuomi oli irronnut, mutta se korjattiin paikalleen tarkastuksen aikana.
Kahdesta tarkastetusta kuljetusautosta puuttui puukko tai vastaava teräase, jolla hevosen riimun saa hätätilanteessa nopeasti poikki. Kahdesta kuljetusvälineestä  teräasetta jouduttiin etsimään. Puukon pitää olla nopeasti käytettävissä.
Muutamassa autossa oli irtotavaraa kuljetuskarsinan ulkopuolella. Poliisin mukaan kuljetuskalusto oli teknisesti pääosin hyvässä kunnossa. Kahdella kuljettajalla ajo-oikeus ei riittänyt ajoneuvoyhdistelmän kuljettamiseen ja kahdessa ajoneuvossa oli henkilöylikuormaa.

Lue myös: Hevoskouluttaja Minna Kotkamaa muistuttaa, että tiet kuuluvat myös ratsukoille: "Harvoin kukaan huvikseen ratsastaa autotiellä"

Kilpailut

Uusimmat