Kuva: Fotolia

Pohjois-Suomen valmiustoimikunta: Tiukentuneet koronasuositukset ja -määräykset hyväksytään laajasti

03.12.2020 12:28 - Jussi Häkkilä

Tiistaina kokoontunut Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta totesi, että kansalaiset, yhteisöt ja kunnat hyväksyvät laajasti tiukentuneet koronasuositukset ja -määräykset viruksen leviämisen pysäyttämiseksi.

Tiistaina kokoontunut Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta totesi, että kansalaiset, yhteisöt ja kunnat hyväksyvät laajasti tiukentuneet koronasuositukset ja -määräykset viruksen leviämisen pysäyttämiseksi. Viranomaisten toimintakyky on säilynyt kauttaaltaan hyvänä.

Pohjois-Pohjanmaalla on siirrytty korkeimpaan tartuntataudin leviämisen vaarallisuusluokkaan, eli leviämisvaiheeseen. Kainuussa on tehty päätös siirtymisestä perustasolta kiihtymisvaiheen toimenpiteisiin. Koko Pohjois-Suomen alueella on otettu käyttöön tiukat epidemiatilanteen mukaiset toimenpiteet. Uusi epidemian pesäke on syntynyt Jokilaaksojen alueelle, jossa tautitilanne on vakava.

Tartunnat Pohjois-Pohjanmaan alueella ovat lyhyen ajan sisällä kolminkertaistuneet. Tiukkojen toimenpiteiden tarkoituksena saada painettua virustilanne alas ja palautettua Pohjois-Suomi vähintään perustasolle.
Testauskapasiteetti riittää ja sitä on lisätty, kun myös yksityisen terveydenhuollon voimavaroja on käytettävissä. Testiin pääsee hyvin ja tulokset saadaan nopeasti.

Lue myös: 150 koronatartuntaa löytyi Stora Enson Oulun tehtaan työmaalla

Kilpailut

Uusimmat