Kuva: Tulli

Tulli tutkii suurta nuuskan salakuljetustapausta – pääkaupunkiseudulle yli 2 200 kiloa nuuskaa

03.06.2019 11:58 - Jussi Häkkilä

Tulli epäilee kahden pääkaupunkiseudulta kotoisin olevan noin 30-vuotiaan miehen salakuljettaneen Suomeen yli 2 200 kiloa nuuskaa.

Tulli epäilee kahden pääkaupunkiseudulta kotoisin olevan noin 30-vuotiaan miehen salakuljettaneen Suomeen yli 2 200 kiloa nuuskaa. Tullin esitutkinnan mukaan nuuskaa on salakuljetettu yli 30 eri kertaa Ruotsista Suomeen viime vuoden kesästä tämän vuoden alkuun saakka. Nuuska on hankittu Pohjois-Ruotsissa sijaitsevasta kaupasta. Salakuljettamiseen on käytetty epäiltyjen omia, sekä vuokrattuja ja autoliikkeestä koeajossa olevia autoja. Nuuskaa on levitetty jälleenmyyjille ja kuluttajille pääasiassa pääkaupunkiseudulla mm. sosiaalisen median kautta.
Miehet otettiin kiinni salakuljetusmatkan päätteeksi tammikuussa. Tuolloin miesten käyttämästä autosta löytyi nuuskaa noin 150 kiloa.
Tapausta tutkitaan kahden päätekijäksi epäillyn osalta törkeänä veropetoksena ja salakuljetuksena. Nuuskaa tilanneita epäillään törkeästä veropetoksesta ja veropetoksesta sekä salakuljetuksesta. Vältettyjen valmisteverojen määrä on yhteensä noin 850 000 euroa. Tapaukseen liittyvän rahaliikenteen osalta Tulli on tutkinut myös useita rahanpesurikoksia.
Tapauksen esitutkinta on valmistumassa ja se siirtyy lähiaikoina syyteharkintaan Lapin syyttäjänvirastoon.

Lue myös: Nuuskaa Suomeen salakuljettanut liiga kiinni

Kilpailut

Uusimmat