Kuva: Fotolia

Jytyltä 110 000 euroa tukea nuorten lukukampanjaan -Pohjois-Suomesta tukea viidelle kirjastolle

01.03.2019 11:39 - Jussi Häkkilä

Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty on myöntänyt yhteensä 110 000 euroa tukea nuorten lukukampanjaan, jolla nuoret palkataan töihin yleisiin kirjastoihin edistämään lasten ja nuorten lukutaitoa ja lukemista.

Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty on myöntänyt yhteensä 110 000 euroa tukea nuorten lukukampanjaan, jolla nuoret palkataan töihin yleisiin kirjastoihin edistämään lasten ja nuorten lukutaitoa ja lukemista. Jyty valitsi lukukampanjaan 22 kirjastoa, joista kukin saa 5000 euroa. Pohjois-Suomesta tukea saivat Kalajoen kaupunginkirjasto, Nivalan kaupunginkirjasto, Oulun kaupunginkirjasto, Ranuan kunnankirjasto ja Tornion kaupunginkirjasto.

Lukukampanja alkaa Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä 19.tätä kuuta, jolloin kirjastojen toivotaan aloittavan myös nuorten työllistämisen. Samana päivänä Suomen kirjastoseura organisoi uuden tapahtumapäivän, Kirjaston päivän, joka kertoo kirjaston työstä tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja lukutaidon edistämiseksi. Nuorten työllistäminen lukukampanjaan tulee toteuttaa syyskuun loppuun mennessä.

Lue myös: Kainuulle ja Pohjois-Pohjanmaalle yhteinen eKirjasto ensimmäisenä Suomessa

Kilpailut

Uusimmat