Kuva: Anne Torvinen Lapin lennosto

Naton Nordic Response-harjoitus alkaa -Suomi mukana ensi kertaa jäsenenä

01.03.2024 08:43 - Jussi Häkkilä

Puolustusvoimat osallistuu ensi ja sitä seuraavalla viikolla Norjan johtamaan Nordic Response 24-harjoitukseen Suomen, Norjan ja Ruotsin pohjoisosissa.

Puolustusvoimat osallistuu ensi ja sitä seuraavalla viikolla Norjan johtamaan Nordic Response 24-harjoitukseen Suomen, Norjan ja Ruotsin pohjoisosissa. Suomi osallistuu nyt ensimmäistä kertaa Naton jäsenenä liittokunnan alueiden yhteisen puolustuksen harjoitteluun. Kyseessä on Puolustusvoimien historian suurin osallistuminen kansainväliseen harjoitukseen ulkomailla. Harjoitukseen osallistuu noin 20 000 sotilasta 14:sta maasta. Puolustusvoimista harjoitukseen osallistuu yli 4 100 sotilasta. Suomen alueella harjoittelee suomalaisjoukkojen lisäksi noin 3 000 ruotsalaista, 450 ranskalaista ja noin 50 englantilaissotilasta. Maavoimien joukot liikkuvat pääasiassa Enontekiön alueella ja sieltä edelleen Norjan suuntaan. Harjoitukseen siirtymisen ja poistumisen aikana liikenne voi ruuhkautua päätiestöllä Länsi-Lapin hiihtolomakohteiden lähialueilla. Harjoitusjoukkoja liikkuu muuallakin Lapin alueella. Ilmavoimien toiminta painottuu Rovaniemen ja Oulunsalon tukikohtiin, lentotoimintaa on koko Lapin alueella.
Nordic Response 24 on osa Naton Steadfast Defender 24 -harjoitussarjaa, jossa Nato-maat ja kumppanit harjoittelevat liittokunnan kykyä siirtää joukkoja pohjoiseen harjoittelemaan puolustuksellista yhteisoperaatiota arktisissa olosuhteissa.

Lue myös: Ilmavoimien pääsotaharjoitus alkaa

Kilpailut

Uusimmat