Radio Pooki on valittu vuoden radioksi tämän vuoden RadioGaalassa.
Radio Pookin ohjelmapäällikkö Mika Kuki ei ole kuullut uransa aikana vastaavanlaisesta tapauksesta. Tai nyt hänkin on kuullut sitä liiankin kanssa. Kuki kävi tutustumassa laitteeseen pääsiäisen pyhinä paikanpäällä Pihtiputaalla.
Radio Pooki on ehdolla vuoden radioksi valtakunnallisessa kilpailussa, joka ratkeaa RadioGaalassa 12.4. Finalistipaikka tuli myös vuoden radio-ohjelma ja vuoden ohjelmapäällikkö -kategorioissa.
Radio Pooki aloitti lähetyksensä Raahessa 6.10.1989 taajuudella 94,8 MHz. Aloituksesta tulee lokakuussa kuluneeksi 35 vuotta. Tätä juhlistetaan tapahtumin koko vuoden ajan ympäri kuuluvuusalueen ja huipentuen lokakuussa Kempeleeseen Zemppi Areenalle.
Oulun Ouluhallissa ja sen piha-alueella juhannuksen jälkeen järjestettävän uuden Iskelmää ja Aurinkoa -festivaalin juontajaksi on kiinnitetty Radio Pookista tuttu Marja Ollakka.
Vuodesta 2014 Radio Pookissa juontaneen Joonaksen tulevaisuus on herättänyt lopettamisilmoituksen jälkeen runsaasti kysymyksiä. Jatkossa Joonasta voi kuulla Radio Megan iltapäivissä maanantaista 16.10. alkaen.
Pookin lähetyksistä voi nauttia nyt myös Yyterissä aurinkoa palvoen. Kotimaisen tanssimusiikin parhaat kajahtavat satakunnassa taajuudella 107,9 MHz.
Pookin lähetyksistä voi nauttia nyt myös Kallaveden rannalla. Kotimaisen tanssimusiikin parhaat kajahtavat kauniiseen pohjoissavolaiseen maisemaan taajuudella 99,8 MHz.
Monille saattaa tulla yllätyksenä ja suurena pettymyksenäkin tieto, että Radio Pookin toimittajat Ari Kettukangas ja Joonas Hepola jättävät radiotyöt ja siirtyvät poliittisiin tehtäviin toukokuun alussa.
Pooki aloitti lähetykset Rovaniemen Ounasvaaran (kuvassa) lähetysasemalta keskiviikkona 29.3. Kyseessä on pysyvä toimilupa, jonka turvin kotimaisen tanssimusiikin parhaat soivat toimilupakauden loppuun 31.12.2029 saakka. Aiemmin Pooki on soinut Rovaniemellä tilapäisesti.
Kaupallisen radioalan merkittävimmät tekijät ja teot palkitaan vuotuisessa päätapahtumassa RadioGaalassa 31.3. Tapahtuman palkintoehdokkaat on nyt julkaistu. Pookille ehdokkuuksia ehdokkuuksia kertyi kaikkiaan kolmessa kategoriassa.
Pookin lähetyksistä voi nauttia nyt myös Päijänteen ja Jyväsjärven rannalla. Kotimaisen tanssimusiikin parhaat kajahtavat kauniiseen keskisuomalaiseen maisemaan taajuudella 104,8 MHz.
Kotimaisen tanssimusiikin parhaat soi jatkossa myös Parkanossa. Pookin Parkanon taajuus on 87,8 MHz. Uusi lähetin parantaa merkittävästi kuuluvuutta Tampereen ja Etelä-Pohjanmaan välillä liikennöiville.
Kevyen musiikin sävellyskilpailu Syksyn Sävel järjestetään jälleen tulevana syksynä. Marja jututti Pookin iltapäivässä Alfa TV:n sisältöjohtaja Timo Suomea.
Radio Pookia kuunnellaan laajasti myös Ruotsin puolella. Lähetyksiin tulee myös runsaasti puheluita läntisen naapurimme suunnalta. Ohjelmapäällikkö Mika Kuki on miettinyt pitkään tarkennettua ohjelmatarjontaa tälle kohderyhmälle. Nyt Pookin lähetyksiä tullaankin jatkossa toimittamaan suomen kielen ohella myös ruotsiksi. Kuki ennustaa muutoksen vaikuttavan jonkin verran kuuntelutottumukseen ja lisäävän kuuntelijoiden määrää myös kaksikielisillä alueilla.