Kuntayhtymä käynnistää yhteistyön Barona Sote Oy:n kanssa, joka välittää sairaanhoitajia Suomeen muun muassa Filippiineiltä. Palvelusopimuksella pyritään parantamaan haastavaa hoitajatilannetta.
Palvelukeskus Hopeataurissa Raahessa on todettu kuluvan viikon aikana runsaasti koronatartuntoja.
Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän viime vuoden tilinpäätös alittaa talousarvion lähes 2,2:lla miljoonalla eurolla siitä huolimatta, että koronavirus on kuormittanut sote-palveluiden tuottajia jo kolmatta vuotta.
Tällä hetkellä kuntayhtymän alueella rokotetaan 30 vuotta täyttäviä ja sitä vanhempia kansalaisia. 16 vuotta täyttäviin päästään näillä näkymin kuluvan kesän aikana, sillä rokotteiden saatavuus on ollut viime viikkoina hyvällä tasolla.
Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kehoittaa ikäihmisiä sekä heidän läheisiään olemaan nyt aktiivinen ja hoitamaan asian kuntoon. Rokotteiden saatavuus on tällä hetkellä hyvä ja kaikki tarjolla olevat rokotteet ovat turvallisia.
Hanketta on hidastanut se, että kuluvalla viikolla saatiin odotettua vähemmän rokotteita. THL on kehottanut kuntia varautumaan merkittäviin rokotusmäärien nostoon toukokuulla, koska rokotteiden saatavuus tulee tämän hetkisen tiedon mukaan paranemaan.
YT-menettely koskee koko kuntayhtymän henkilöstöä. Tuotannollisin ja taloudellisen perustein käynnistettävien neuvottelujen kohteena oleva henkilöstön vähennystarve on 80 henkilöä. Leikkaussaliolosuhteita ja anestesiaa edellyttävä leikkaustoiminta loppuu Raahen sairaalassa koska se ei aluehallintoviraston mukaan täytä voimassa olevan terveydenhuoltolain vaatimuksia. Sen seurauksena myös leikkaustoimintaa palvelevan osaston toiminta joudutaan lopettamaan. Lopettamisen vaikutukset ulottuvat myös mm. tukipalveluihin.
Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän viime vuosi sujui toiminnallisesti ja taloudellisesti hyvin. Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja Hannu Kallunkia haastattelee Jussi Häkkilä.
Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän Raahen leikkausyksikkö siirtyy Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin toiminnaksi ensi vuoden alusta.
Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä palauttaa jäsenkunnilleen jo neljäntenä vuonna peräkkäin sosiaali- ja terveydenhuoltoon budjetoitua rahaa.
Eduskunnassa käsittelyssä oleva terveydenhuoltolain muutos toteutuessaan uhkaa Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän mukaan lopettaa hyvin toimivan leikkaustoiminnan yksikön Raahesta ja jättää työttömäksi yli 50 terveydenhuollon ammattilaista.