Kuva: Fotolia

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä huolissaan Raahen leikkaustoimintayksiköstä

07.11.2016 15:05 - Jussi Häkkilä

Eduskunnassa käsittelyssä oleva terveydenhuoltolain muutos toteutuessaan uhkaa Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän mukaan lopettaa hyvin toimivan leikkaustoiminnan yksikön Raahesta ja jättää työttömäksi yli 50 terveydenhuollon ammattilaista.

Eduskunnassa käsittelyssä oleva terveydenhuoltolain muutos toteutuessaan uhkaa lopettaa hyvin toimivan leikkaustoiminnan yksikön Raahesta ja jättää työttömäksi yli 50 terveydenhuollon ammattilaista. Raahen sairaala on jo vuosia toiminut kiinteässä yhteistyössä sairaanhoitopiirin kanssa  ja leikkaustoiminta perustuu sairaanhoitopiirin sisällä sovittuun toimivaan työnjakoon.  Leikkaustoiminta on myös taloudellisesti tehokasta ja mikäli leikkaustoiminta lopetetaan, on vastaava kapasiteetti hankittava jostakin muualta.  Leikkaustoiminnan lopettaminen ei ole toiminnallisesti eikä taloudellisesti mitenkään tässä vaiheessa perusteltua.
Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä on jättänyt tänään asiasta kirjelmän kansanedustajille. Kirjelmässä esitetään, että aluesairaaloiden leikkaustoiminta ja siihen liittyvä työnjako tulee jättää tulevien maakuntien ratkaistavaksi. 

Kilpailut

Uusimmat