Kuva: Fotolia

Raahen leikkausyksikkö osaksi sairaanhoitopiirin toimintaa

29.12.2017 11:49 - Jussi Häkkilä

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän Raahen leikkausyksikkö siirtyy Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin toiminnaksi ensi vuoden alusta.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän Raahen leikkausyksikkö siirtyy Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin toiminnaksi ensi vuoden alusta. Piiri vastaa jatkossa Raahen leikkaussaleista ja heräämöstä sekä hoidonsuunnittelun, päiväkirurgian ja leiko-yksikön toiminnasta.  Yksikön noin 40 työntekijää siirtyy sairaanhoitopiiriin vanhoina työntekijöinä. Piiri vuokraa toimintaan tarkoitetut tilat kuntayhtymältä.

Päivystysleikkaukset päättyvät Raahessa, mutta muu toiminta jatkuu. Muutos ei koske Raahen sairaalan operatiivista vuodeosastoa eikä kirurgian, korva-, nenä- ja kurkkutautien, naistentautien ja kipupoliklinikkaa. Raahen leikkausyksikössä tehdään noin 2600 leikkausta vuosittain.

Muutoksella vastataan uudistuvan sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädännön vaatimuksiin. Vuodenvaihteesta alkaen laki vaatii, että leikkaukset, jotka edellyttävät leikkaussaliolosuhteita ja anestesiaa on tehtävä sairaaloissa, joissa on ympärivuorokautinen perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystys.

Lue myös: Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin tulevaisuus tänään valtuustoissa

Kilpailut

Uusimmat