Kuva: Jussi Häkkilä

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä aloittaa YT-neuvottelut

25.03.2019 13:54 - Ari Kettukangas

YT-menettely koskee koko kuntayhtymän henkilöstöä. Tuotannollisin ja taloudellisen perustein käynnistettävien neuvottelujen kohteena oleva henkilöstön vähennystarve on 80 henkilöä. Leikkaussaliolosuhteita ja anestesiaa edellyttävä leikkaustoiminta loppuu Raahen sairaalassa koska se ei aluehallintoviraston mukaan täytä voimassa olevan terveydenhuoltolain vaatimuksia. Sen seurauksena myös leikkaustoimintaa palvelevan osaston toiminta joudutaan lopettamaan. Lopettamisen vaikutukset ulottuvat myös mm. tukipalveluihin.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä aloittaa YT-menettelyn koskien koko kuntayhtymän henkilöstöä. Tuotannollisin ja taloudellisen perustein käynnistettävien neuvottelujen kohteena oleva henkilöstön vähennystarve on 80 henkilöä. Leikkaussaliolosuhteita ja anestesiaa edellyttävä leikkaustoiminta loppuu Raahen sairaalassa koska se ei aluehallintoviraston mukaan täytä voimassa olevan terveydenhuoltolain vaatimuksia. Sen seurauksena myös leikkaustoimintaa palvelevan osaston toiminta joudutaan lopettamaan. Lopettamisen vaikutukset ulottuvat myös mm. tukipalveluihin.
Leikkaustoiminnan loppumisen lisäksi henkilöstön vähennystarvetta aiheuttaa myös hyvinvointikuntayhtymän vuoden 2018 alijäämäinen tilinpäätös ja henkilöstökustannusten ennakoitu kasvu yli vuoden 2019 talousarviovarausten. Yhteistoimintamenettely alkaa 2. huhtikuuta.

Lue myös: Raahen vanadiinitehdas ei toteudu

Kilpailut

Uusimmat