Kuva: Jussi Häkkilä

Vanhimpien kansalaisten rokotekattavuus laahaa Raahessa ja Siikajoella - yli 80-vuotiaista rokottamatta on vielä lähes 40 prosenttia

22.04.2021 14:46 - Ari Kettukangas

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kehoittaa ikäihmisiä sekä heidän läheisiään olemaan nyt aktiivinen ja hoitamaan asian kuntoon. Rokotteiden saatavuus on tällä hetkellä hyvä ja kaikki tarjolla olevat rokotteet ovat turvallisia.

Vanhimpien kansalaisten rokotekattavuus laahaa Raahessa ja Siikajoella. Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän koronarokottaminen kuitenkin etenee ja rokotusvuorossa ovat Raahessa kaikki yli 60-vuotiaat sekä vaikealle koronavirukselle altistavaan riskiryhmä 1 ja 2 kuuluvat kansalaiset. Pyhäjoen, Ruukin ja Vihannin lääkärinvastaanotolla rokotusvuoroon pääsevät jo 55 vuotta täyttävät sekä edellä mainitut riskiryhmät. Samaan aikaan kun rokotteita annetaan yhä nuoremmille kansalaisille, on vanhin kansanosa ollut varsin passiivinen hakeutumaan rokotuksiin. Tämä näkyy erityisesti Raahen kaupungin ja Siikajoen kunnan tilastoissa, jotka kertovat, että yli 80-vuotiaista rokottamatta on vielä lähes 40 prosenttia. Ainoastaan Pyhäjoella yli 80-vuotiaat ovat olleet aktiivisia hankkiutumaan koronarokotukseen, sillä noin neljä viidestä pyhäjokisesta yli 80-vuotiaasta on saanut vähintään ensimmäisen koronarokotteen. Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kehoittaa ikäihmisiä sekä heidän läheisiään olemaan nyt aktiivinen ja hoitamaan asian kuntoon. Rokotteiden saatavuus on tällä hetkellä hyvä ja kaikki tarjolla olevat rokotteet ovat turvallisia. Koronavirus on alueella edelleen aktiivinen ja uusia tartuntoja ilmenee tasaisin väliajoin. Koronavirus on kaikkien vaarallisin juuri vanhimmille ihmisille, joiden hakeutuminen rokotettavaksi on viime viikkojen aikana hidastunut. Rokoteajan voi varata puhelimitse tai nettiajanvarauksen kautta osoitteessa www.nettirassi.fi tai www.ras.fi -sivustolta kohdasta “nettiajanvaraus”.

Lue myös: OYSissa todettu koronatartunta neljällä potilaalla

Kilpailut

Uusimmat