Kuva: Fotolia

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän kustannuskehitys maltillista

24.02.2017 10:20 - Jussi Häkkilä

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä palauttaa jäsenkunnilleen jo neljäntenä vuonna peräkkäin sosiaali- ja terveydenhuoltoon budjetoitua rahaa.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä palauttaa jäsenkunnilleen jo neljäntenä vuonna peräkkäin sosiaali- ja terveydenhuoltoon budjetoitua rahaa. Jäsenkuntien Raahen, Siikajoen ja Pyhäjoen maksuosuudet olivat viime vuoden tilinpäätöksen mukaan ovat yhteensä 107,2 miljoona euroa, 4,16 miljoonaa alle talousarviovarauksen.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän hyvä toiminnallinen ja taloudellinen tulos perustuu vuosia jatkuneeseen määrätietoiseen työhön, jolla sosiaali- ja terveyspalveluja on rakennettu asiakkaiden tarpeiden pohjalta ja kotona pärjäämistä tukeviksi.  Maltillisesta kustannuskehityksestä huolimatta palveluja on voitu parantaa muuttamalla rakennetta entistä enemmän avo- ja kotihoitoon painottuvaksi sekä kohdistamalla voimavaroja asiakkaiden todellisten tarpeiden mukaan.  Myös sähköisten palvelujen tarjontaa on kyetty lisäämään.   Hyvinvointikuntayhtymän toimintakulut olivat viime vuonna yhteensä 126,3 miljoonaa euroa.

Kilpailut

Uusimmat