Pohjois-Suomen aluehallintovirasto harkitsee ulkotilojen kokoontumisrajoitusten lieventämistä Pohjois-Pohjanmaan maakunnan alueen kunnissa. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriä on pyydetty antamaan kiireellisesti lausunto asiassa.
Tiistaista 28.12. alkaen koronapassin käyttö ei enää nykyiseen tapaan vapauta ravitsemisliikkeitä niille asetetuista rajoituksista.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt kaksi uutta koronapäätöstä Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueelle. Määräys kieltää kokonaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Lisäksi suljetaan asiakas- ja yleisötilat yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.
Koronaepidemia on säilynyt alueella jo useamman viikon ajan rauhallisena. Kesän lähestyessä ja rokotusten edetessä suosituksia voidaan yksi kerrallaan purkaa.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yleisiä kokouksia ja yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia koko toimialueellaan lievennettynä. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa voi huomisesta alkaen järjestää myös yli 50 henkilön tilaisuuksia, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n turvaohjetta. Ohjeessa vaaditaan mm. vähintään kahden metrin turvavälit. Kaikissa tilaisuuksissa on kuitenkin otettava huomioon tartuntatautilain pykälän 58 c velvoitteet.
Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui käsittelemään alueen koronatilannekuvaa tiistaina 11.5. Pohjois-Pohjanmaa on edelleen perustasolla, Oulu vielä kiihtymisvaiheessa. Suosituksia puretaan vähitellen.
Kaupungin johtoryhmän suosituksen mukaisesti hyvinvointilautakunta päätti eilisessä kokouksessaan, että voimassa olevat koronarajoitukset ja suositukset säilyvät Oulussa ennallaan 9.5.2021 saakka.
Lapin aluehallintovirasto jatkaa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kunnissa kokoontumisrajoitusta, joka kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 6 henkilöä. Lisäksi Länsi-Pohjan alueelle tulee voimaan määräys turvaväleistä. Molemmat määräykset koskevat kaikkia Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kuntia. Kokoontumisrajoitus on voimassa 10.5.–23.5.2021.
Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä ei purkanut kokouksessaan rajoituksia ja suosituksia.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa voimassa olevia kokoontumisrajoituksia Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Samalla virasto on käynnistänyt arvioinnin rajoitusten nopeutetusta purusta, ja antaa uuden päätöksen viikon kuluessa.
Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä linjasi, että kirjastot ja museot voivat avata ovensa. Muut koronasuositukset säilyvät toistaiseksi ennallaan, 10 hengen kokoontumisrajoituksia jatketaan 9.5. asti.
Covid-19-tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi Lapin aluehallintovirasto kieltää edelleen Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 6 henkilöä.
Valtioneuvosto muutti torstaina 8.4 asetusta alueista, jotka kuuluvat sulun piiriin
Lapin aluehallintovirasto jatkaa määräystä, joka kieltää Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki yli 6 henkilön sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.
Oulun kaupungin koronasuositukset ja -rajoitukset jatkuvat ennallaan 5.4.2021 saakka.
Lapin aluehallintovirasto kieltää Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä.