Kuva: Jussi Häkkilä

Kirjastot ja museot voivat avata ovensa Pohjois-Pohjanmaalla

20.04.2021 15:57 - Marja Ollakka

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä linjasi, että kirjastot ja museot voivat avata ovensa. Muut koronasuositukset säilyvät toistaiseksi ennallaan, 10 hengen kokoontumisrajoituksia jatketaan 9.5. asti.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui arvioimaan alueen tilannekuvaa tiistaina 20.4. Ryhmä totesi, että epidemia on alueella edelleen perustasolla. Tartuntamäärissä tapahtui viime viikon loppupuolella hienoista nousua, joka näyttää kuitenkin kuluvalle viikolle tultaessa taittuneen. Tartunnat liittyvät pääasiassa muutamaan tartuntaketjuun, ja niiden lähteet on pystytty edelleen selvittämään hyvin.

Muutoksena aikaisempaan koordinaatioryhmä linjasi, että kulttuurilaitokset, kuten museot ja kirjastot, voidaan alueella avata, kun niissä asioidessa noudatetaan korona-ajan terveysturvallisuusohjeita.

Yksityistilaisuuksia koskeva, 10 hengen osallistujamääräsuositus jatkuu Pohjois-Pohjanmaalla 9.5. saakka. Lisäksi aluehallintovirasto valmistelee päätöstä, jonka mukaan myös yleisötilaisuuksien 10 hengen rajoitus jatkuisi 9.5. saakka.

Muilta osin suositukset pidettiin toistaiseksi ennallaan. Tilannetta tarkastellaan viikoittain ja suosituksia puretaan hallitusti kesän lähestyessä.

Lue myös: Riskiryhmän kaksi koronarokotukset laajenevat Oulussa

Kilpailut

Uusimmat